Kereskedelmi háború

2020.07.15. 18:00

Német Szövetségi Hálózati Ügynökség: nincs ok a Huawei kizárására

A Szövetségi Hálózati Ügynökség elnöke óva intett az elhamarkodott lépéstől.

Forrás: Shutterstock

A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában a német Szövetségi Hálózati Ügynökség (Bundesnetzagentur) elnöke, Jochen Holman

óva intett a Huawei mobilhálózatok korszerűsítéséből való, elhamarkodott kizárásával kapcsolatban.

Homann szerint minden intézkedést megtettek annak érdekében, hogy csak megbízható technológiát használjanak.

Véleményük szerint nincs ok a Huawei kizárására a korszerűsítés kezdeti szakaszában. Az ügynökség az Információtechnológiáért felelős Szövetségi Hivatallal közösen készített biztonsági előírásai biztosítják, hogy minden beszállító megbízható technológiát szállítson. „Ezek az előírások elkészültek, és véleményem szerint elegendőek a biztonsági ellenőrzésekhez” – mondta Homann.

A Reuters tudósítása szerint a német Szövetségi Hálózati Ügynökség elnöke leszögezte mai interjújában, hogy indokolatlan kihagyni a Huawei-t a mobilhálózatok korszerűsítéséből.

Mint írtuk, a brit vállalatok 2021-től nem vásárolhatnak a Huaweitől 5G-t, sőt, következő lépésben a már beépített eszközöket is el kell távolítaniuk a rendszereikből a digitális fejlesztésért felelős brit minisztérium vezetője szerint. Oliver Dowden elmondta, hogy a kormány a kínai céggel szemben foganatosított amerikai szankciók, valamint saját kiberbiztonsági szakértőinek felülvizsgált útmutatásai alapján döntött így.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!