Járvány

2020.03.13. 17:51

Most ez nagyon megy a TikTokon

Hetente, ha nem naponta találnak ki új technikákat, amivel követőket és nézettséget lehet szerezni. Nem feltétlen a legjobb ízléssel.

Forrás: Shutterstock

Mivel a TikTok igazán menő a huszonöt alattiak világában, egyre több fiatal akar nézettséget szerezni a platformon. És mi mással lehetne nagyobb figyelmet kelteni sokuknak egy globális alkalmazásban, mint ha

közzéteszik, hogy koronavírussal fertőzöttek – ha azok, ha nem, egyre megy.

A Daily Beast már január végén beszámolt arról, hogy egy vicces kedvű kanadai felhasználó azt füllentette a TikTokon, hogy a barátjának koronavírusa van, így

800 ezernél több lájkot és több mint négy millió megtekintést szerzett a pár másodperces videóval.

A #coronavírus hashtag lenyűgöző négymilliárd megtekintést ért el az alkalmazásban, és a 100 legjobb videó között számtalan tartalmaz téves diagnózist vagy tizenévesek karanténjáról szóló beszámolót.

Bár azt állítják, hogy két hétig karanténban kell lenniük, nem bírják ki, hogy pár napon belül ne posztoljanak videót magukról. Mikor hazugsággal vádolják őket a hozzászólók, akkor azt mondják, csak vicc volt.

A @lorch333333 nevezetű felhasználó kétmillió megtekintést szerzett a TikTokon azzal, hogy elmagyarázta, miként csapta be Instagram követőit

azzal, hogy közölte, koronavírusos. Mások a TikTokot trollkodásra használják a témában, hogy megírhassák, melyik poszt miért hamis.

Noha a koronavírusos posztok túlnyomó többsége szimpla hazugság, akadnak köztük megalapozottak is, mint például @syduniverse felhasználó videói.

Szerencsére a hivatalos hírforrások, például az Egészségügyi Világszervezet és a Vöröskereszt bejelentései is jól terjednek. Sokan pedig elkezdtek mémeket gyártani, amelyek például tájékoztatják a felhasználókat a megfelelő kézmosási gyakorlatról.

Annyi bizonyos, hogy a hardcore tiktokolók továbbra is ki fogják aknázni a lehetőséget, s követőket gyűjtenek a koronavírusos hírekre éhes közönségüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!