Vadásznak a népszerű gamerekre

2020.12.01. 15:27

Meg akarják megszerezni a PUBG-játékosok adatait

Az új játékidény kezdetével több száz olyan adathalász oldalt találtak, amelyek célja a PUBG Mobile-fiókok ellopása.

Forrás: Metro Exodus

Fotó: Zoltán István Bíró

 

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A többjátékos PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro: Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel.

Természetesen a csalók kiváló lehetőségként tekintenek az új játékra.

A Kaspersky

nem kevesebb, mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amely felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit.

A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kellett küldeniük a játékhoz tartozó felhasználó fiókjukat Twitter vagy Facebook profiljukon keresztül.

Miután a belépés sikertelen volt, a felhasználókat további információk megadására kérték, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjtötték be, hanem más személyes adatokat is – mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az azonosított oldalak dizájnját és a felületét olyan meggyőző módon hamisították, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosoknak. – mondta Tatjana Serbakova biztonsági szakértő.

A Kaspersky a következőket javasolja a játékosoknak:

  • Ne vegyen részt semmilyen sorsoláson, amit nem a játék hivatalos oldalán talál;
  • mindig ellenőrizze az információkat hivatalos forrásokból. Ha egy aktivitás létezik, a játék fejlesztői nem fogják titokban tartani;
  • ugyanakkor az álcázott oldalak nagyon meggyőzőek lehetnek – ha nem nézi meg alaposan, nem biztos, hogy felismeri a megtévesztést. Használjon megbízható megoldást, amely megakadályozza, hogy adathalász oldalakat látogasson.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!