Trekkerrel kezdenek hozzá

2019.04.03. 17:41

Mától megint megszállja Magyarországot a Google

Ismét hazánkba érkezik a Google csapata, hogy friss képekkel tegye naprakésszé a Street View, azaz Utcakép szolgáltatását.

A Google Utcakép szolgáltatása környezetünk olyan virtuális reprezentációja a Google Térképen, amely több millió panorámaképből áll. A szolgáltatás jelenleg nyolcvannyolc országban érhető el.

Áprilisban és májusban a tervek szerint többek között Budapesten, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is készít majd felvételeket a Google csapata. A fotók kezdetben a Trekker, majd később egy autó segítségével készülnek.

A Trekker hátizsák formájú berendezés, amelyre fényképezőgép-rendszert erősítettek.

Ennek segítségével az Utcaképben még több helyszín megjelenhet – olyanok is, amik autók, triciklik, kézikocsik és motoros szánok segítségével nem közelíthetők meg.

Akkora, mint egy méretes hátizsák

A Trekkert operátor hordja a hátán. Menet közben a készülék 2,5 másodpercenként rögzíti a képeket, a trekker tartójának tetején található 15 lencse segítségével.

Ezek különböző irányba néznek, összesített képük révén kapjuk meg a 360 fokos panoráma látványt. A trekker súlya több mint 18 kiló, mérete egy nagyobb hátizsákkal egyezik meg, akkumulátora 6-8 óráig tudja működtetni.

Elhomályosítják a személyes részleteket

A Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az Utcakép funkció elkészítése folyamán is. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják.

A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a „Hiba bejelentése” gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Borítókép és illusztráció: Google

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!