„Érett” hölgyek-urak

2021.08.02. 18:00

Letiltja a „Sugar Daddy” appokat a Google

Holott igény bőven van rájuk: a Play Áruházból, a Google alkalmazásboltjából eddig több millió ilyen appot töltöttek le. Ma még elérhetőek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nyílt titok, hogy a Tinder társkereső alkalmazást és hasonló társait használók jelentős hányada nem a Nagy Ő-t, nem a hosszú távú érzelmi kapcsolatot keresi, hanem – mondjuk így – a gyors szórakozást.

Mellettük számottevő online piaca van a Sugar Daddy alkalmazásokat használóknak. Aki nem tudná: a Sugar Daddy-t nem szó szerint kell magyarra fordítani, cukrosbácsiként, mert nem pedofíliáról van szó. A Sugar Daddy olyan éltes, ám jómódú urat jelent, aki bőséges pénzügy forrásokkal rendelkezik ahhoz, hogy fiatal és szép nőket, lányokat szerezzen kíséretnek és természetesen intim szolgáltatásokra.

A Google Áruháza tele van ilyen appokkal, elég a megfelelő kifejezéseket beírni, csak úgy dőlnek kifelé, miként a másik oldal, az „érett” asszonyok a Sugar Mommy-k is bőven találnak online megoldást maguknak.

A szoftveres megoldásokkal támogatott prostitúcióval szemben az Apple már régebben is fellépett, a Google Play júliusban jelentette be irányelveinek változtatását.

Több pontosítás mellett szeptember elsejétől módosítják a nem helyénvaló tartalomra vonatkozó irányelvet, melynek értelmében

új korlátozásokat vezetnek be a szexuális jellegű tartalmakra vonatkozóan; kifejezetten tiltják az ellentételezett szexuális kapcsolatokat – ilyenek például a kitartott típusú kapcsolatok.

Elvileg tehát ősztől megtisztítják a Google Play áruházat az olyan alkalmazásoktól, amelyek a legősibb mesterséget támogatják, vagy mondjuk az eszkort szolgáltatásokat – illetve bármit, amit úgy lehet értelmezni, hogy valaki kompenzáció ellenében szexuális aktust létesít.

A Google „hamarosan módosítja” az úgynevezett nem helyénvaló tartalom irányelvét is.

Miért éppen most döbben rá a keresőóriás alkalmazás-áruháza, hogy ki kell zárnia a fizetős szexszolgáltatásokat?

A vállalat azt válaszolta az Android Police munkatársának, hogy „a Google minden felhasználójának biztonságos környezetet biztosít”, s „egyes nem kormányzati, más állami szervezetek és egyéb felhasználói érdekképviseleti csoportok visszajelzése alapján erősítik a felhasználói biztonságot”.

Szeptember elsejétől, mert addig az említett appok maradhatnak.

A Google nyílt forrású platform, ezért azzal, hogy legális áruházában elérhetetlenné teszi majd a Sugar Daddy-k és Mommy-k jól fizető szórakozásait, az online megoldások természetesen csak a Play Áruházból fognak eltűnni. Más, cselesebb neveken ismét próbálkozhatnak, s a Google áruházán kívüli androidos világban megtalálhatók maradnak majd.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!