Stannek hívják és remekül parkol

2019.02.01. 14:58

Kapaszkodjon: jön a robot és leparkolja a kocsiját

Hamarosan rábízhatjuk a parkolás feladatát Stanre, a robotra a londoni Gatwick repülőtéren.

Kép: Shutterstock

Hamarosan kezdik a repülőtéren egy új parkolási rendszer tesztelését, amely azért különleges, mert önvezető robotok viszik a helyükre az autókat a parkolóban, írja az Origo.

A rendszer nagy előnye, hogy így sokkal több autót tudnak majd ugyanakkora helyen elhelyezni, mert szorosan egymás mellé rendezhetik őket (ugyanis nem kell az ajtónyitásnak helyet hagyni), és arra sem kell számítani, hogy ügyetlen emberek fognak kiállni velük.

Gatwickben úgy számolnak, hogy a parkolóban a meglévő 170 helyből 270-et tudnak létrehozni.

A rendszer használóinak csak annyi a dolga, hogy egy kabinba álljanak be az autójukkal, ahonnét a robot tovább tudja szállítani azt a szabadtéri parkolóba. Stan még azt is tudja, hogy a különböző autók gazdái melyik járattal térnek vissza Gatwickbe, így az autóikat már időben kiszedheti a tömegből, és felkészítheti a visszaadásra.

A Stanley Robotics parkoló robotját augusztustól kezdve fogják három hónapig tesztelni, a repülőtérnek addig kell eltávolítania minden akadályt (lámpaoszlopok, kerítések, stb.) a robotok útjából, és az aszfalthibákat is ki kell javítani.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!