Járvány

2020.03.26. 12:17

Ingyen segít egészségügyi intézményeknek a Kaspersky

Hat hónapon át ingyenesen elérhető a Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, a Kaspersky Security for Microsoft Office 365, a Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced és a Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Forrás: Shutterstock

Az egészségügyi szervezetek számára kiemelten fontos a működés folytonosságának biztosítása és az adatvédelem. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor az egészségügyi intézményekre óriási nyomás nehezedik, és minden erejüket mozgósítaniuk kell, hogy segíthessenek az embereken ezekben a rendkívüli kihívásokat jelentő időkben.

Fontos, hogy a kórházak és az egészségügyi intézmények biztosítani tudják az eszközeik, berendezéseik stabil működését, és azt, hogy az adatok folyamatosan elérhetők legyenek az egészségügyi dolgozók számára – ám eközben a betegek kulcsfontosságú adatainak védelméről is gondoskodniuk kell.

Hogy segítsen az egészségügyi szervezeteknek megbirkózni a példa nélküli nyomással

és enyhítse a mostani időszakban esetlegesen felmerülő kiberbiztonsági kockázatokat, a Kaspersky ingyenesen elérhetővé tette a B2B megoldásait.

Olyan végponti és felhőinfrastruktúra-védelmi termékek tartoznak ezek közé, mint a Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced és a Kaspersky Hybrid Cloud Security, a SaaS-ként (szolgáltatott szoftverként) igénybe vehető végpontvédelmi szoftver, a Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, valamint a Microsoft Office 365-höz védelmet biztosító Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

A kezdeményezéssel párhuzamosan a Kaspersky azt is ajánlja, hogy az egészségügyi szervezetek kövessék a kiberbiztonsági gyakorlatokat.

A lehető leghamarabb vezessék be az alábbi intézkedéseket:

  • Ütemezzenek be alapvető biztonság-tudatossági képzést az egészségügyi dolgozók és az adminisztratív munkakörben dolgozók számára egyaránt. A képzés terjedjen ki a legalapvetőbb gyakorlatokra, például a jelszavak és fiókok használatára, a biztonságos levelezésre, az USB-eszközök használatára, a számítógépek biztonságára és a biztonságos internetes böngészésre. Magyarázzák el a kórházi dolgozóknak, hogy növekszik az egészségügyi informatikai rendszereket érő kiberfenyegetések kockázata.
  • Itt az ideje ellenőrizni a kórház védelmi megoldásait, gondoskodni arról, hogy naprakészek legyenek, megfelelően legyenek konfigurálva, és hogy minden dolgozó eszközét lefedjék. Kapcsoljanak be tűzfalat, hogy az interneten át érkező fenyegetések ellen is biztosítsák a védelmet. A biztonsági megoldásnak a zsarolóvírusok ellen is védenie kell, mivel a zsarolóvírusok az egészségügyi szervezeteket érő gyakori fenyegetések közé tartoznak.
  • Gondoskodni kell az összes specifikus egészségügyi berendezés, például a lélegeztetőgépek megfelelő konfigurálásáról és szoftvereik frissítéséről. Ha valószínűsíthető, hogy az ilyen berendezések száma gyorsan nőni fog, dolgozzanak ki külön eljárást az új berendezések gyors telepítésére és konfigurálására.
  • Egyes kórházak kénytelenek sürgősen új munkatársakat felvenni, ami azt jelenti, hogy nő a végpontok száma, és ehhez a növekedéshez az új munkatársak személyes eszközei is hozzájárulnak. Ennek következtében romlik a vállalati IT-eszközök láthatósága és ellenőrizhetősége, ezért az IT osztálynak különleges figyelmet kell fordítania ezen új eszközök védelmére. Ezért jó, ha már előre megvannak a biztonsági profilok, a szabályzatok és a licencek, így csak rá kell telepíteni őket az új eszközökre, amikor szükséges.
  • Ellenőrizzék, hogy a jelenlegi biztonsági megoldások lehetővé teszik-e az elegendő számú licenc vásárlását a növekvő számú géphez.
  • Borítóképünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!