Hiányszakmákra képeznek

2019.02.04. 15:06

Indul az ország első 3D-szakemberképzése

A Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium a képzés tantervét multinacionális cégekkel együttműködve és a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódva alakította ki.

Forrás: Shutterstock

Szeptemberben megkezdődik az ország első középiskolai 3D-szakemberképzése – áll az intézmény tájékoztatójában.

Mint írták, az iskola alapítványa a digitális kompetencia képzéshez szükséges 15 munkaállomásos labort alakít ki, hogy a jövő 3D-programozóinak és -tervezőinek középiskolai oktatását megteremtsék.

Hiányszakmákban képeznek szakembereket:

a jövő építésztervezőit, applikációfejlesztőit, ipari-3D tervezőit, reklámgrafikusait és animációs szakembereit

- közölték.

Fotó: Shutterstock

Dechertné Gelencsér Anna, az iskola igazgatója kiemelte: a sikeres, munkaerőpiaci igényekhez igazodó oktatás érdekében innovatív vállalkozások bevonására van szükség, ezért az iskola vezetése egy díjnyertes online képzési céggel kötött megállapodást, amely pénzügyi hátteret, oktatás-menedzsment tapasztalatot, online oktatási tudást hoz a rendszerbe.

Emellett, a digitális-művészeti képzés színvonalát a 3D-animáció, illetve az AR/VR-technológiák terén piacvezető Arworks Kft. szakembereinek bevonása garantálja. Az igazgatónő megjegyezte, hogy

a 3D-programozás innovatív, rendkívül gyors ütemben fejlődő területe az informatikának, iskolarendszerben azonban még nem oktatják.

A középiskolai oktatásra az engedélyt az általános iskola sikeres hároméves működése után kapták meg, a tanulók egy része speciális nevelési igényű. Az iskola új épülete Terézvárosban található, amelyet az alapítvány hosszú távra bérelt ki.

A gimnáziumi szakasz engedélyeztetésénél fontos szempont volt, hogy többeknek adjanak esélyt a bekerülésre, így nem számítanak a központi felvételin megszerzett pontok. A felvételinél a tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, tehát a 7. osztály év vége és a nyolcadik félévének eredményei számítanak, emellett pedig a személyes találkozások alkalmával kialakított benyomások.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!