Ütős kinézet

2020.08.08. 15:00

Ilyen a PC-rajongók álma, a piramis alakú számítógép

Miért is ne lehetne szép egy PC gépháza? Amibe persze csúcsteljesítményű gép is építhető.

Forrás: Azza

Fotó: Bíró Zoltán István

A számítógépházak nem túl látványosak, ezért is lettek népszerűek a LED-es világítások és áttetsző oldallapok.

Az Azza novemberben piacra kerülő The Pyramid Mini 806 háza más úton jár, elsősorban piramis formájával próbálja nemcsak az asztal, de az egész szoba díszévé varázsolni az asztali PC-t.

Szokatlan formája ellenére a számítógépházba csúcskategóriás hardverek is kerülhetnek: a beépített fém tálcája alá helyezhető a tápegység és a videokártya, magára a tálcára pedig a mini ITX formatervű alaplapot csavarozzák, plusz a legfeljebb két 2,5 hüvelykes meghajtó rögzítésére is itt van mód – figyelte meg az Origo.

Kissé megbontja a képet, hogy az elrendezés miatt a videokártyát és az alaplapot PCI Express riser kábellel kell összekötni, amit viszont lehetetlen elrejteni.

A termék 120 mm méretű, RGB-s házventilátorral érkezik, és beszerelhető alá ugyanekkora, folyadékhűtéshez tartozó radiátor. Az előlapján a bekapcsológomb mellé csak egy-egy USB 3.0 kaput és audio Jack aljzatot sikerült tenni.

Az alumíniumvázas, edzett üveg oldalfalas ház 250 euróba, vagyis mintegy 86 ezer forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!