Arc kell hozzá

2019.04.08. 17:42

Ezernél több hamisított iPhone-t cseréltek valódira – garanciálisan

Két Amerikában élő kínai jómadár találta ki az igazán eredeti módszert az új Apple iPhone készülékek beszerzésére.

Forrás: Shutterstock

Az amerikai szövetségi ügynökök akkor kezdtek el gyanakodni, amikor még 2017 áprilisában a vámellenőrzésnél öt gyanús, Hongkongból érkező szállítmányt csíptek el.

Bár a mobilokon az Apple szokott feliratait lehetett látni, szembeötlően replikák voltak.

Új készüléket kaptak az „elromlott” helyett

Két, Oregonban élő diák, Yangyang Zhou és Quan Jiang a bizonyára Kínában gyártott hamisítványokat küldte el azzal a garanciális panasszal az Apple-nek, hogy nem tudják bekapcsolni a vadonatúj telefonokat.

Az Oregon Live-nak az Apple képviselője azt mondta, hogy a javításra kapott készülékeket technikus vizsgálja át, s csak akkor adnak cserekészüléket, ha eredeti a termék.

A hamisítvány is népszerű, hát még az igazi

Ehhez képest az említett ügyben a bírósági iratok szerint az Apple sokat költött a hamisítványok cseréjére: közreműködésükkel így Kínába már valódi iPhone-ok utaztak vissza.

Az Apple összesen 1493 készüléket cserélt ki és becslések szerint „garanciálisan” 895 ezer dollárjába került a csalás. A nyomozók szerint azért sikerülhetett az ügyeskedés, mert az Apple-nek nem volt ideje átvizsgálni a valóban bekapcsolhatatlan készülékeket.

Kínában rendkívül népszerűek a státusszimbólumként használatos készülékek hamisítványai is.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!