Azt beszélik

2019.11.12. 06:00

Ezeket a mesés dolgokat veszik a techcégek milliárdosai

Más nemigen köti össze az izlésüket, mint hogy a csúcstechnika révén sikerült a világ leggazdagabb emberei közé kerülniük.

Forrás: Shutterstock

Repülőgépet, házat, autót, bármilyent vásárolhat bármelyikük: a Gadgets Now tíz gazdag ember jellegzetes vásárlásai között böngészve pletykálkodott.

Jeff Bezos

Jeff Bezos
Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, amerikai üzleti mágnás, elemző és befektető, az Amazon alapítója. Vett egy házat Washingtonban, ami korábban textilmúzeum volt.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg
MTI/AP/Francois Mori

A Gadgets Mow – talán némi iróniával – közismert jótékonykodóként említi, s a 2014-es esetet említi, mikor a Facebook vezére a Hawaii-szigetek egyik paradicsomi részén (North Shore Kauai) egy 160 és egy 140 hektáros földet vásárolt.

Bill Gates

A Microsoft társalapítója sokkal eredetibb ízléssel bír társainál: közel 30 millió dollárt költött, hogy megszerezze Leonardo Da Vinci hetvenkét oldalas kéziratát. A 16. század elején keltezett irat tele van a polihisztor ábráival, írásaival és vázlataival.

Sergey Brin

A Google egyik alapítója nagy feltűnést keltett vásárlása volt, mikor 2011-ben 80 millió dollárért megvette a Dragonfly szuperjachtot. Akkor ez volt a világ leggyorsabb jachtja, ami állítólag még szabadtéri mozival is rendelkezett.

Elon Musk

Elon Musk
Fotó: Frederic J. BROWN / AFP

A Tesla alapítója és vezérigazgatója, a különc és zseniális milliárdos kipengetett egymillió dollárt az ikonikus James Bond film, A kém, aki szeretett engem 1977-es Lotus Esprit Series 1-es tengeralattjáró autójáért. Ez mentette meg a kém életét.

Michael Dell

Dell a „legdrágább lakást” vette meg New Yorkban több mint 100 millió dollárért 2018-ban. Ez a hajlék tízezer négyzetméteres.

Larry Page

A Google másik alapítója, Sergey Brinhez hasonlóan jachtot vásárolt 2011-ben közel 45 millió dollárért. A jachton tíz luxuslakosztály és minden földi jó megtalálható.

Jack Ma

Jack Ma
Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Bár a hírt sohasem erősítette meg, riportok szerint egy „névtelen vásárló” 191 millió dollárért vett egy házat Hong Kong legdrágább környéken. Ez Ázsia legtöbbet érő otthona, ami a szóbeszéd szerint az Alibaba alapítója, a kínai milliárdos Jack Ma tulajdonában van.

Larry Ellison

Larry Ellison
Fotó: MTI/EPA/Monica Davey)

Hawaii népszerű. Larry Ellison, az Oracle alapítója 300 millió dollárt csengetett ki egy 90 ezer hektáros szigetért.

Mindez persze csak pletyka a gazdag vásárlókról: amit az egyik cikk ír, azt 100 millióval többre taksálja a másik, a Youtube-on pedig megint más szám szerepel. Annyi biztos – hogy, hogy nem – mind a tíz milliárdos férfi.

A Gadget Now oldalán tovább lapozhatunk a high-tech leggazdagabb emberei között.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!