Numizmatikától a bakelitig

2021.01.27. 12:30

Ez érdekli a Vaterán vásárlókat

Már több mint egymilliárd hirdetést adtak fel az oldalon: a mutató január elején billent át.

Forrás: Shutterstock

2021. január 12-én, Győr-Moson-Sopron megyéből adták fel az egymilliárdodik hirdetést, amelynek tárgya egy BMW 328-as volt. A húszéves online piactéren indulása óta több mint 93 millió darab terméket adtak el csaknem 248 milliárd forint értékben, melyek

nagyobb hányada kelt el fix áron, mint online aukció keretében.

Az oldal 2000. november 20-ai indulása óta összesen 4,6 millió fiókot regisztráltak az oldalon: a felhasználói táborban 56 százalékos részesedésükkel a férfiak némileg felülreprezentáltak, a női regisztráltak aránya 44 százalék.

Érdekesség, hogy míg a Vaterát sokan online aukciós oldalként azonosítják, az elmúlt húsz évben jóval több (több mint 63 millió darab) fix áras termék fogyott az online piactéren, mint aukció keretében kínált (kevesebb mint 30 millió darab). Az összes eddigi eladás alapján a könyvek a legnagyobb számban eladott termékek a Vaterán, míg a Gyűjtemény alkategória a második legnépszerűbb, amelyben a numizmatikától kezdve a bakelitlemezeken át egészen a szalvétakollekciókig egy sor érdekes tárgy megtalálható.

Ezek a termékek fogytak a legnagyobb számban:

  • könyv
  • gyűjtemény (bélyeg, szalvéta, lemez stb.)
  • ruházat
  • mobiltelefonok
  • zene (a hanghordozók mellett kották is)
  • Az elmúlt húsz évben a legtöbb (több mint 1,8 millió darab, az összes 51 százaléka) hirdetés Budapestről érkezett, a második legtöbb Pest megyéből (közel 450 ezer darab, 13 százalék), a harmadik legaktívabb térség pedig Heves megye (több mint 164 ezer hirdetés, 5 százalékos arány), amelytől csak minimálisan maradt le Bács-Kiskun megye több mint 161 ezer darab hirdetéssel (amellyel szintén 5 százalék körüli a részesedése).

    Borítóképünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!