Gyorsan jön, gyorsan megy

2021.05.13. 15:21

Elon Musk egyet szólt: bezuhant a bitcoin árfolyama

Musk közlésére, hogy mostantól nem lehet kriptodevizával Teslát venni környezetvédelmi okokból, leomlott a bitcoin, s minden más kriptodeviza, köztük a második legfontosabb ether és a dogecoin is.

SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses as he arrives on the red carpet for the Axel Springer Awards ceremony, in Berlin, on December 1, 2020.

Forrás: AFP

Fotó: Britta Pedersen

A Tesla-vezér a Twitteren aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin bányászat és tranzakciók miatt gyors ütemben nőni kezdett a fosszilis anyagok, különösen a szén felhasználása, ami a legkörnyezetszennyezőbb. A cég ezért úgy döntött, hogy felhagy a bitcoin elfogadásával.

Elon Musk bejelentésére zuhanni kezdtek a kriptodevizák jegyzései, így például a bitcoin árfolyama kora reggel 15 százalékos gyengüléssel, 48 ezer dolláron állt. Elemzők megjegyezték, hogy már a Tesla vezetőjének bejelentése előtt is eladási nyomás alatt álltak a kriptodevizák.

A környezetvédelem iránti érdeklődése meglehetősen váratlanul ébredt fel: nemrég, márciusban tette közzé az örömteli hírt, hogy Teslát lehet venni bitcoinért.

You can now buy a Tesla with Bitcoin

Előzőleg, februárban a Tesla 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint.

Szakértők szerint a bitcoin karbonlábnyoma nagyjából Szingapúréval egyezik meg, az előállításához szükséges energiafogyasztás pedig annyi, mint Hollandiáé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!