Safe_expression

2020.12.18. 14:52

Digitális lenyomattal személyre szabott egyedi ruházati kollekció készült

Az önkifejezés nem csupán a külsőnkről szól, nem csak arról, hogy az öltözékünkön keresztül kifejezzük az egyéniségünket, hanem arról is, hogy mit teszünk az online térben.

Forrás: Shutterstock

Sokan például új médiafelületeket használunk a véleményünk és nézeteink megosztásához. Hogyan teremthetjük meg a digitális identitásunkat, és hogyan fejezhetjük ki magunkat úgy, hogy eközben az egyedi személyiségünk biztonságban legyen az online térben?

Hogy felhívja a figyelmet az adatvédelem és a szabad önkifejezés fontosságára, a Kaspersky a nemzetközi techwear márkával, a Krakatau-val karöltve új ruházati kollekcióval jelent meg a piacon.

A Safe_expression kollekció darabjai a viselője digitális identitásának lenyomatával szabhatók személyre.

A Kaspersky közelmúltbéli kutatása szerint az Y-generációsok 37%-a úgy gondolja,

túl unalmas ahhoz, hogy valaha is kiberbűncselekmény áldozatává váljon.

A szakemberek azonban több Darknet piacot is elemeztek, és az elemzésből az derült ki, hogy az adataink nem csak nekünk, hanem a kiberbűnözőknek is értékesek lehetnek. Ezért aztán a fenti piacokon értékesített

legértékesebb és legkeresettebb adatok a szelfik,

amelyeket dokumentumokkal, például útlevelekkel vagy jogosítványokkal (akár 40–60 dollárért), orvosi leletekkel (akár 30 dollár), hitelkártya-adatokkal (akár 20 dollár), PayPal fiókokkal (akár 500 dollár) és személyazonosító adatok teljes körével (akár 10 dollár) együtt osztanak meg.

Ezeket az adatokat különféle rosszhiszemű célokra, például pénzkicsikarásra, zsarolásra használhatják fel.

Az internet és az online szolgáltatások rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy közzétegyük véleményünket és kapcsolatot tartsunk az emberekkel a világ minden táján, de biztosnak kell lennünk abban, hogy egy biztonságos helyen fejezzük ki magunkat. Manapság

akkor vagy egyéniség, ha bátran, merészen fejezed ki a véleményed, ám a biztonságos önkifejezés már nem tartozik a triviális feladatok körébe.

A Kaspersky elkötelezett az emberek egyedi adatainak védelme iránt, és lehetőségeket kíván teremteni ahhoz, hogy mindenki biztonságosan juttathassa magát kifejezésre.

A Krakatau-val közösen tervezett exkluzív kollekció olyan ruhadarab megalkotására ösztönzi az embereket, amely kifejezi egyedi egyéniségüket, és azt is elárulja, mennyire készek megvédeni a személyes adataikat. A ruhadarabok az adott személy digitális lenyomata alapján készülnek.

Chat-robot néhány kérdést tesz fel az online viselkedésünkről és az adatvédelmi szokásainkról; ezek megválaszolása után már el is készül a saját egyedi nyomatunk. A nyomat a felhasználó adatvédelmi aggályait elemző egyedi algoritmusokból áll össze. Minél jobban aggódik valaki a saját adatainak védelméért, annál összetettebb és annál harmonikusabb lesz a minta.

A kísérleti technológiákkal készülő limitált Safe_expression kollekcióban kontrasztos fekete és neonzöld színű pólók, pulóverek és dzsekik találhatók. A kollekció darabjai Repreve funkcionális újrahasznosított hőszigetelő anyagból és membránszövetből készültek, vízlepergető bevonattal ellátva. Minden darabot minimalista dizájnjegy tesz teljessé, ami a kollekció alapjául szolgáló ötletre utal, vagyis arra, hogy egy, a digitális lenyomatunkkal személyre szabott ruhadarabot hozhatunk létre egy online szerkesztőben a márka weboldalán.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!