Kipróbáltuk

2019.09.12. 06:00

Csináljunk szó szerint mozit lakásban, kertben, irodában

A maradék meleg napsütésben még Youtube-kertmozit varázsoltunk a szabad ég alatt egy rücskösen fehér házfalra. Nem is rossz eredménnyel.

A mutatványt az Epson új lézerprojektorával, az EF-100B-vel sikerült megvalósítani. A világ legkisebb 3LCD-lézerprojektorának ugyanis van legalább két figyelemre méltó tulajdonsága.

Kompakt méret, bárhová vihető

A kisebb táskányi, bárhová elvihető készülék nem csak fektetve, hanem állítva is működtethető (hanyatt fekve a plafonon lehet nézni). Sőt a trapézkorrekció funkciója sem maradt ki belőle, tehát a ferdét letett készülék képét könnyedén lehet korrigálni normális arányúra.

Árnyékos, vagy részben elsötétített helyen lehet használni, akkor a 3LCD képalkotási eljárására épülő, 1366 x 768 képpont valós felbontású készülék elegendő fényt ad ahhoz, hogy akár tapétás alapú, fehér vagy világos színű falon is megfelelő minőségű, élénk színű képet adjon.

A használata meglepően egyszerű, semmilyen technikai szakértelmet nem kíván: a dugókat összedugva, áramot adva rá azonnal és félreérthetetlenül világos kezeléssel irányítható.

Olyan, mint egy okostévé

Távirányító segítségével a HDMI-porton összekötött okostelefon, tablet, DVD-lejátszó, játékkonzol vagy laptop streamelt tartalmait az üdvözlő képernyő után azonnal megmutatja.

Hangot vagy a beépített 5 wattos hangszóróval, vagy fejhallgatón, netán Bluetoothon keresztül csatlakoztatható hangszórókkal kaphatunk.

Összeköthető Amazon Fire TV-vel, Google Chromecasttal vagy a Rokuval. A Chromecasttal próbáltuk ki: gyakorlatilag annyi volt a feladat, hogy a Google kütyüjét beillesztve az okostelefonon ráböktünk a kivetített ellenőrző kódra, s pár érintés után már vetítette is a Youtube videóit, meg a Google Fotó képeit a falra.

Az már a Chromecast egyszerűségéről szól, hogy a nyitókép – természetesen – nem interaktív. Segítségével egy Windows 10-szerű, váltakozó állókép jelenik meg, rajta az aktuális időjárás, óra. A csatlakoztatott streamelő eszköz képességeitől függ, hogy mennyire lesz okos a 300 ezer forint fölötti áron beszerezhető lézervetítő.

Borítókép forrása: Epson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!