Járvány

2021.03.29. 15:06

Butaságokat posztolt az elnök, lefagyasztotta oldalát a Facebook

Nem ez az első eset, hogy eltüntetik Nicolas Maduro venezuelai elnök nem éppen megalapozott gondolatait.

Handout photo released by the Venezuelan Presidency of Venezuela's President Nicolas Maduro speaking during a televised message at Miraflores Presidential Palace in Caracas on March 28, 2021. - Venezuela's President Nicolas Maduro on Sunday offered "oil for vaccines" against covid-19, amid a new wave of the pandemic in the oil-rich country and financial sanctions from the United States. (Photo by JHONN ZERPA / Venezuelan Presidency / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VENEZUELAN PRESIDENCY / Jhnon ZERPA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Mint a Reuters jelentette, Nicolas Maduro, Venezuela elnöke egy

csodaszer használatát támogatta, s azt állította, az gyógyítja a koronavírusos megbetegedéseket.

Az elixír bámulatos képességeit azonban tökéletesen megalapozatlannak tartja az orvosi-tudományos szakvélekedés. Mivel a téveszmék terjesztése veszedelmes lehet, a Facebook harminc napra lefagyasztotta az elnök oldalát: a tiltás miatt ezalatt nem tudja írni, csak olvasni a fiókját.

Nicolas Maduro Facebook-oldala

Eltávolították a videót, amelyen Maduro egy Carvativir nevezetű szer hatását dicséri. A cseppeket egy 19. századi orvos, Jose Gregorio Hernandez találta fel.

Maduro „csodálatos cseppeknek és orvosi áttörésnek” nevezte a Carvativirt. Megalapozatlan ígérgetését az orvosok veszélyesnek tartják.

Az elnök gyakorta tesz közzé nem igazolt, vagy egyenesen hamis állításokat a koronavírus kezeléséről: nemrég a Twitter is eltüntette Maduro tweetjeit, amelyekben akkor azt állította, hogy

„a sör megszünteti a fertőző Covid-géneket”.

Mint ismert, a közösségi oldalak felvették a kesztyűt a koronavírussal kapcsolatos válogatott legendák és téveszmék terjedése ellen vívott harcban. Egyelőre vegyes sikerrel, de próbálják kikapcsolni az összeesküvés elméleteket és a vakcinák bizonyítatlan biztonsági kockázatairól és mellékhatásairól szóló híreket a közösségi oldalak nyilvánosságából.

A Facebook szóvivője közölte, hogy „a szabályok ismételt megsértőit 30 napig letiltják”.

Borítóképünkön Nicolas Maduro venezuelai elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!