Újdonság

2021.10.16. 15:00

Ami tudható az OPPO új ColorOS 12 mobil oprendszeréről (videó)

Az OPPO elérhetővé tette az új ColorOS 12 nyilvános bétáját Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában, kezdetben a Find X3 Pro 5G készüléken. A globális bevezetés lépésről lépésre folytatódik további országokban és eszközökön 2021 és 2022 folyamán.

Forrás: Shutterstock

A ColorOS 12 több mint

110 OPPO készüléktípus és 150 millió felhasználó számára kínál teljesen megújult felhasználói felületet és új megoldásokat.

A legújabb Android 12 alapú ColorOS 12 operációs rendszer az OPPO koncepciójának megfelelően könnyebben használható, letisztultabb felhasználói felületet, újratervezett ikonokat, animációkat és információs keretrendszert tartalmaz, amely rugalmasan testreszabható a különböző nyelvek, személyi preferenciák, valamint a különböző készülékformátumok szerint. A ColorOS 12 hatvanhét nyelven érhető el az egyes nyelveknek megfelelően honosított felhasználói felülettel.

Hatékonyságnövelés a dizájnnal

A vizuális zaj csökkentésével, a színek finomhangolásával és az információsűrűség beállításával a tervezőcsapat egy egyszerűsített elrendezést hozott létre. Például a világos színeket az elsődleges, a sötét színeket a másodlagos információkhoz, míg az azonos színstílust az azonos hierarchia szinten lévő információkhoz használják, ami átláthatóbb és hatékonyabb munkamenetet eredményez.

Még élethűbb animációs effektek

Az intuitív vizuális kezelőfelület létrehozása érdekében a Quantum Animation Engine több mint 300 továbbfejlesztett élethű animációs effektet tartalmaz, amelyek igazodnak az emberi agy megismerési szokásaihoz, így a felhasználói élmény még reálisabbá és intuitívabbá válik.

A ColorOS 12 rendszeren mutatkozik be az Omoji, az OPPO saját 3D animált emoji funkciója.

Az OPPO iparágvezető Face Capture algoritmusa segítségével a személyre szabott emoji avatarok, azaz Omojik valós időben követik a felhasználó arcmozgásait és érzelmi változásait. Az olyan praktikus funkciók, mint a PC Connect, a Google Lens által működtetett 3 ujjas fordító, a FlexDrop és a Phone Manager lehetővé teszik a ColorOS 12 felhasználók számára, hogy minden helyzetben produktívak maradjanak. Az ColorOS 12 Theming rendszerével a teljes felület színtémája egyedivé varázsolható egy kiválasztott kép segítségével, mivel a rendszer felismeri a színeket, és alkalmazza ezt a teljes készülékre.

Optimalizált rendszeröregedés

A ColorOS 12 fejlesztése során nagy hangsúly került a hosszútávú használat esetén jelentkező lassulások és akadozások kezelésére. A töredezettség-mentesítés és az intelligens erőforrás-elosztás terén elért eredményeknek köszönhetően 3 év alatt csupán 2,75%-os rendszeröregedési arány, 30%-kal alacsonyabb memóriafoglalás és 20%-kal alacsonyabb akkumulátor-fogyasztás érhető el.

Felhasználói adatvédelem

A ColorOS 12 nemcsak az Android 12 összes továbbfejlesztett biztonsági és adatvédelmi funkcióját tartalmazza (Privacy Dashboards, Approximate Location Sharing and Microphone and Camera Indicators), hanem

az OPPO saját fejlesztésű adatvédelmi megoldásait is, mint a a Private System, a Private Safe, és az App Lock.

A felhasználói adatok védelme érdekében az OPPO fejlesztéseket hajtott végre az adattárolás területén is. A világszerte több helyen telepített szerverekkel az OPPO garantálja, hogy a felhasználói adatok a közeli szervereken maradnak, amelyek az OPPO saját protokolljának használatával kerülnek továbbításra és a fokozott biztonság érdekében nem egyszerű szöveges formátumban történik a tárolásuk. Az OPPO ePrivacy és az ISO27001 adatvédelmi tanúsítványokkal rendelkezik, amelyek garantálják a tanúsítványok által előírt adatvédelmi szabályozás betartását.

Nyílt operációs rendszer Android-fejlesztőknek

Az OPPO és az Android partnerei közötti kölcsönös technológiai nyitottság jegyében a ColorOS számos alapvető Android funkciót beépített, ugyanakkor a ColorOS inspirálta például az Android 12 olyan testreszabhatósági megoldásait, mint például a háttérképen alapuló Theming rendszert. Egy másik jó példa erre a ColorOS App Cloner, amely most az Android 12-ben is megtalálható. Az OPPO ColorOS lehetővé kívánja tenni, hogy az Android alkalmazásfejlesztők hozzájáruljanak az Android ökoszisztéma fejlesztéséhéz. Az OPPO ingyenes SDK-i mellett, amelyek tartalmazzák az olyan fényképezőgép-funkciókat, mint az Ultra Steady Video Shooting, HDR, Super Wide-Angle, az OPPO megnyitotta a HyperBoost és a Color Vision Enhancement funkciókat is.

OPPO Exclusive Upgrade Policy

A ColorOS 12 megjelenésével az OPPO új operációs rendszer frissítési politikát is bejelentett. Ennek értelmében a 2019-ben és az azt követően megjelenő OPPO eszközök esetében

a vállalat három Android frissítést garantál a zászlóshajó Find X szériás készülékek számára, két Android frissítést a Reno/F/K széria és néhány A szériás modell számára, valamint egy Android frissítést az A széria kis memóriás modelljei számára.

Az OPPO a főbb frissítések mellett négy éven át biztosít rendszeres biztonsági javításokat a Find X sorozathoz és három évig a Reno/ F/ K/ A sorozathoz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!