Folytatják a munkát

2020.06.18. 14:59

A Deutsche Telekom döntött: a Huawei részt vesz 5G-hálózatának építésében

Kiemelkedő jelentőségű az európai 5G-hálózatok fejlesztésének és a Huawei szerepének szempontjából a német nagyszolgáltató döntése.

Forrás: Shutterstock

A Deutsche Telekom közleménye, amely a németországi következő generációs mobilhálózatról, az 5G jelenlegi helyzetéről szól, kijelenti, hogy

továbbra is a Huawei marad a vállalat egyik legfontosabb beszállítója a német 5G hálózat kiépítésében.

A vállalat deklarálja, hogy az Ericsson mellett az eddigi munkát folytatni kívánják a Huawei-jel, hogy tovább építsék Németország legmodernebb mobilhálózatát, és hogy év végéig 40 ezer 5G antennájuk legyen 5G-képes. Eddig a Deutsche Telekom már több mint 12 ezer 5G-s antennát állított üzembe Németország-szerte, amelynek köszönhetően a nyár közepétől a német lakosság fele, mintegy 40 millió ember élvezheti az 5G-hálózat nyújtotta előnyöket.

A jelenlegi LTE rendszer az 5G hálózat alapja

A közleményben rögzítik, hogy az 5G hálózatuk műszakilag nem önálló hálózat, hanem a meglévő 4G hálózatokhoz tesz hozzá olyan új funkciókat és technikai jellemzőket, amellyel elérik az 5G technológiát:

a 4G és az 5G elkülönítése egyszerűen ellentmond a műszaki tényeknek, írják.

A cég a ma létező, az 5G-hez szükséges, úgynevezett RAN (Radio Acess Network) hálózat komponensei jelenleg két gyártótól, a Huaweitől és az Ericssontól származnak.

Az antennahálózat 4G-ről 5G-re történő frissítésére a Deutsche Telekom továbbra is az Ericsson és a Huawei szállítókat fogja felkérni, hiszen a mai RAN-ban elsősorban ezeknek a cégeknek a komponensei vannak telepítve.

Németországban a Telekom rendelkezik a legnagyobb 5G hálózattal Németországban, az 5G tarifák már majdnem egy éve elérhetők a szolgáltatónál. Az 5G-kompatibilis készülékek 2,1 GHz-es frekvenciájához a Samsung S20 sorozat, a OnePlus 8 és a OnePlus 8 Pro, valamint a Huawei P40 Pro készülékei állnak rendelkezésre.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!