Digitália

2022.11.20. 06:00

Okos lett a kínai robotnő és szexváltozata is van (videó)

A kínai robot műsorvezetőnő „imád énekelni, képregényeket olvasni és rágcsálnivalókat enni”.

Forrás: EX Robot / Youtube

Már három éve, hogy bemutatkozott a kínai tévében a mesterséges intelligenciával működő robot műsorvezető. A robothölgy a „Creating the Future with Intelligence” című szórakoztató műsor házigazdája Kínában és a nézőket az ország technológiai innovációinak felfedezésére vezeti.

Jiang Lailai, a valósághű szilikonbőrt és szándékosan szabadon hagyott mechanikus alkatrészeket egyaránt viselő humanoid országszerte sikert aratott a nézők körében és gyorsan népszerűvé vált a közösségi médiában.

Jiang Lailai beszélget társműsorvezetővel, Jiang Changjian-nal
Forrás: EX Robots

A műsor minden epizódja más-más technológiai témát vesz górcső alá: a protézisek legújabb fejlesztését, a 3D nyomtatási technológiát, az arcfelismerő technológiát, a Big Data-t vagy éppen a mobilfizetést.

A Zhejiang (Csöcsiang) Television szerint a női robot műsorvezető, Jiang Lailai 18 éves, szeret énekelni, képregényeket olvasni és rágcsálni. Ha ez nem lenne elég, hozzátették, hogy a robot különleges szakértelemmel rendelkezik a Big Data-elemzések, az információtárolás és -feldolgozás, és különösen a „cukiság” területén.

A tévében a női robot műsorvezető a színpadon állva mutatja be az epizód témáját, meglehetősen természetes ajakmozgással és kézmozdulatokkal, miközben megnyugtató hangon beszél.

Az androidot az EX Robots fejlesztette ki, az első kínai élethű robotgyártó, amelynek székhelye az északkelet-kínai Liaoning tartományban található.

A női robot egyre több követőre tesz szert, a róla készült videókat több mint egymilliárdszor nézték meg a Douyin és a Kuaishou videó-alkalmazásokon – közölte akkor Panjin város reklámosztálya.

A vállalat elsősorban olyan „praktikus” robotok gyártásával foglalkozik, amelyek képesek beszélni, közszolgáltatásokat nyújtani és az orvosi ellátásban segíteni – mondta Niu Shouhai termékmenedzser.

Beszámolók szerint az EX Robots új gyárába és K+F központjába belépni olyan, mintha egy hollywoodi sci-fi kasszasiker forgatási jelenetében sétálnánk. A fejlesztők robotfejekkel társalognak: a gyönyörű arcok mögött a fej hátsó része nyitott, láthatóak a sűrű vezetékek és a zsúfolt alkatrészek. A szilikonbőr alatt mikromotorok tucatjai teszik lehetővé a robotnak, hogy összetett kifejezéseket és érzelmeket fejezzen ki az arcával.

A 3D szkennelésnek, a digitális modellezésnek és a 3D nyomtatásnak köszönhetően ezeknek a robotoknak szinte pontosan ugyanolyan az arca, mint egy valódi embernek: finom, rugalmas és tapintásra valódinak hat. A cég szabadalmaztatott mechanikus csontjai csökkentik a robot súlyát, így a maga nemében a világ „legkönnyebb emberévé” válik.

Visszatérve Jiang Lailai robot műsorvezetőnőre: őt is teljes egészében kínai technológiákkal fejlesztették ki – a tervezéstől a hardver megépítéséig, valamint a mesterséges intelligencia és a szoftver algoritmusok programozásától az összeszerelésig – hangsúlyozza Niu Shouhai. A vállalat által fejlesztett robotok második generációjához tartozik.

Sok netező örömmel fogadta, hogy a tévéképernyőn új arc jelenik meg, mások viszont felvetették, hogy ez a trend a „gépek felemelkedését” jelzi.

Niu Shouhai bár megérti az úgynevezett robotlázadással kapcsolatos félelmeket, állítja, hogy a gépek az emberek javát szolgálják.

„Normális dolog félni az ismeretlentől” – mondta. De a robotokat emberi intelligencia fejlesztette ki, és emberi fejlesztők irányítják őket.

Forrás: EX Robotics

A vállalatuk célja, mondta, hogy olyan hasznos gépeket fejlesszen ki, amelyek az embereket szolgálják és segítik az ismétlődő, hétköznapi vagy veszélyes munkákban, hogy felszabadulhassanak az „értékesebb és értelmesebb” feladatok elvégzésére.

„Jobb együttműködést szeretnénk látni az emberek és a gépek között. A robotok nem az ellenségeink” – tette hozzá.

Azóta rendkívül sokoldalúvá vált az együttműködés. Hogy mennyire, az is jelzi, hogy a DS Doll Robotics weboldalán, közvetlenül a robot műsorvezetőnő és emberi kollégája, Jiang Changjian mellett lehet online vásárolni nem csak okos, hanem vonzó szexrobotokat is.

A szexbabák minden bizonnyal hosszú utat tettek meg a Borghild Project felfújható babái óta, amit a második világháború idején a náci katonák műanyag játszótársnak kaptak a szifilisz terjedésének leküzdésére. (A hírt újra és újra cáfolják.) Az első valóságos szexrobotot az 1980-as években dobták piacra, 16 bites mikroprocesszorral, hangszintetizátorral és már egyszerű válaszokat is tudott adni a kérdésekre. 1996-ban jelentek meg a szexbabák valóban életszerű emberi testtel. A mai technológia már az ultrarealista DS Doll Robotics babákkal büszkélkedhet, sima, hibátlan bőrrel – és cserélhető fejekkel.

Forrás: DS Doll Robotics

A gyártó szerint a mesterséges intelligenciával rendelkező robotbarátnővel szerzett élmény olyan valósághű lehet, mint egy jól sikerült randevú egy nagyon csinos nővel, és hosszú távon még sokkal olcsóbb is. Aki partnerváltásra vágyik, egyszerűen lecserélheti a robot fejét.

Forrás: DS Doll Robotics

A férfiak többsége beismeri, hogy intim célokkal vásárolt okos szexbabát, de a vevők közül nem kevesen azt állítják, hogy a társaságuk érzelmileg ugyanolyan fontos számukra. Sokaknak pedig éppen az az ideális ebben a helyzetben, hogy nem kötelező interakcióba kerülniük a partnerükkel.

A vevőn múlik a gyártó szerint, hogy szilikonos szeretőjét 70 százalékban szexre és 30 százalékban társasági életre szeretné-e használni, vagy fordítva. Akárhogyan is, a mesterséges intelligenciával okosított baba megbízható és engedelmes, és attól a pillanattól kezdve szerelmes a tulajdonosába, ahogy kiveszik a dobozából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!