Újdonságokkal

2022.07.21. 18:00

Mától Google Wallet lesz a Google Pay alkalmazásból

Emberek milliói használják telefonjukat nap mint nap boltokban való fizetéskor, vagy éppen belépőjegyek és beszállókártyák elmentésére.

Az elmúlt néhány évben megnőtt az igény az ilyen digitális fizetési eszközök, jegyek és kártyák biztonságos, valamint egyszerű tárolására a mobil eszközökön.

A mai napon a Google Pay alkalmazásból Google Wallet lesz, amelyhez már ezek az új digitális eszközök is hozzáadhatóak. A Google Wallet Magyarországon Android és Wear OS rendszereken válik elérhetővé, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó elmentsen és elérjen például 

bank- és hitelkártyákat, ajándékkártyákat, beszállókártyákat, illetve koncertek és más rendezvények belépőjegyeit, egységesen egyetlen alkalmazásból. 

Emellett a Google Wallet összekapcsolható más Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, ezzel egyszerűsítve a használatukat. Az Gmailbe érkező digitális beszállókártyák például néhány kattintással hozzáadhatóak a Google Wallethez, ezzel megkönnyítve elérésüket.

Az adatvédelem és a biztonság a Google Wallet sarokkövei: az alkalmazás számos beállítási lehetősége biztosítja a felhasználót az adatai védelméről. Így például a Google Walletbe elmentett személyes okmányokat a felhasználó hozzájárulása nélkül nem osztják meg más Google alkalmazásokkal. Ha pedig a felhasználó elveszíti, vagy ellopják telefonját, a „Készülékkereső” funkció segítségével találhatja meg, illetve zárolhatja az eszközt, vagy törölheti a készülék teljes tartalmát.

Hogyan férhetnek hozzá a felhasználók a Google Wallethez?

A Google a következő néhány napban minden felhasználó számára bevezeti a Google Walletet. Azoknál a felhasználóknál, akiknél be van kapcsolva az automatikus frissítés, a Google Pay alkalmazás frissülni fog. 

Az automatikus frissítéssel nem rendelkező felhasználóknak a Google Wallet eléréséhez manuálisan kell frissíteniük az applikációt a Google Play Áruházból.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!