Elvisz a jövőbe?

2022.06.29. 12:17

A metaverzumot kínálja a HTC új, olcsó mobilja

Láthatóan nem akar visszatérni a HTC telefonja a méregdrága high-end készülékek világába, inkább a metaverzum iránt érdeklődőknek kínál kifizethető árú csemegét.

A HTC egykor az androidos pályán az egyik legnagyobb név volt, de a cég az utóbbi években az út szélére sodródott. Most egy – képességeiben – középkategóriás készülékkel próbál visszatérni a mezőnybe.

A héten bemutatott, egyelőre még csak Tajvanon és az Egyesült Királyságban kapható HTC Desire 22 Pro a 399 £-os árának megfelelően felkészített okostelefon. Snapdragon 695 lapkakészlettel, 5G hálózati kapcsolatot, 8 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel. 6,6 hüvelykes FHD+ 120Hz-es kijelzője van és Android 12-vel vesszük elő a dobozból.

Ha csak a specifikációkat nézzük papíron, nem rossz ajánlat. Nem áll messze az olyanoktól, mint a Google Pixel 5a.

NFC, Bluetooth 5.1, USB-C és IP67-es víz- és porállósági besorolás, valamint 4250 mAh-s akkumulátor 18 W-os töltéssel, van Qi vezeték nélküli töltés és microSD-kártya foglalat is. A kamera 64 megapixeles elsődleges érzékelője mellett találunk 13 megapixeles és 5 megapixeles másodlagos kamerákat az ultraszéles és mélységérzékeléshez, az előlapon pedig egy 32MP-es szelfi kukucskál.

Mi olyan különleges benne? A metaverzum ígérete.

A Desire 22 Pro-t úgy reklámozzák, mint „a telefont, ami elvisz a jövőbe”. A gyártó szerint különösen a HTC Vive Flow headsetet nevezi a készülék „tökéletes társának". Utóbbi egy kompakt VR headset, amely Android telefonnal párosítva fut.

Ahogy az Engadget China beszámol róla, a Desire 22 Pro-n elérhető a speciális „Viveverse” alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a HTC új telefonján a felhasználó virtuális avatárokat hozzon létre, s kezelje a „Vive Wallet”-jüket, amely kriptopénzeket és NFT-ket is képes tárolni.

Borítóképünkön a HTC  Desire 22 Pro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!