Egyre intelligensebbek

2022.05.12. 06:00

Így okosodnak világszerte az otthonok

A Statista Technology Market Outlook adatai szerint több mint 130 millió háztartásban van legalább egy okos hangszóró.

És ez a szám a következő 5 évben várhatóan 335 millióra emelkedik. Amint azt a Statista infografikája is mutatja, a közeljövőben az okosotthon-elemzésben szereplő valamennyi termék – okoshangszóró, okos biztonsági kamera, kis és nagy intelligens háztartási eszköz, intelligens füstérzékelő, hálózati eszköz – mind hatalmas növekedés előtt áll.

Infographic: Homes Are Only Getting Smarter | Statista

Az Internet of Things termékekre fordított globális kiadások az előrejelzések szerint jövőre elérik az 1,1 billió dollárt, és a Statista elemzői szerint ez az egyik olyan terület, amelyik eléggé sértetlenül megúszta a világjárványt.

„A Covid-19 világjárvány során az otthonok még inkább a figyelem középpontjába kerültek, mint korábban. Egyre többen szeretnék digitalizálni otthonukat, hangvezérléssel felszerelni és/vagy IoT-technológiákkal további biztonsági intézkedéseket hozni. Ez a fogyasztói trend pedig megvédte az intelligens otthonok piacát az erősen csökkenő eladásoktól és a 2020-as gazdasági visszaeséstől.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!