Nyughatatlan milliárdos

2022.04.11. 10:08

Kinn is van, benn is van a Twitteren Elon Musk

Mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába Elon Musk, a világ leggazdagabb embere – derül ki a Twitter technológiai igazgatójának hétfői posztjából.

Parag Agrawal természetesen a Twitteren tette közzé: jóllehet Musk nem tagja a tanácsnak, ő a Twittert működtető vállalat legnagyobb részvényese, így a testület nyitott a véleményére és a javaslataira.

Musk a múlt héten vásárolta meg a Twittert működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát, azaz 73,48 millió Twitter-részvényt. Ez mintegy 2,89 milliárd dollárjába kerülhetett: korábban többször is panaszkodott a szólásszabadság megsértése miatt a platformon, s egy új közösségi hálózat létrehozásának a lehetőségén gondolkozott.
   
A vásárlást megelőzően 
megkérdezte Twitter-követőit, hogy a szolgáltatás vajon betartja-e a szólásszabadság elveit. Musk honlapja szerint több mint 2 millióan szavaztak, és döntő többségük, 70,4 százalékuk válasza az volt, hogy nem.


A The Wall Street Journal amerikai üzleti-politikai napilap online cikke szerint a vásárlásával Musk a Twitter legnagyobb részvényesévé vált. A vállalat kedden még azt közölte, hogy helyet kap a Twitter igazgatótanácsának tagjai között, amiről a mai levelében lemondott.


Annyi bizonyos, hogy Musk elérte, amit korábban annyit kritizált: a jövő hónaptól részben szerkeszthetők lesznek a Twitter-posztok. A funkcióra már nagyon régóta várnak a felhasználók, olyannyira, hogy mém is született belőle. A fejlesztés azért is fontos, mert így az esetleges helyesírási hibák vagy tartalmi módosítások miatt nem kell újra közzétenni a bejegyzést, és nem vesznek el emiatt a korábbi interakciók.


A Tesla járműipari cég és a Space X űripari vállalat alapítója minap megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján.


Nettó vagyona a március 11-iki állapot szerint 219 milliárd dollár volt. Ez még nem tartalmazza nemrégiben megszerzett, 9,2 százalékos Twitter-részesedését.


Borítóképükön Elon Musk Twitter-profilja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!