Nagyot buliztak az avatárok

2022.02.13. 06:58

Virtuális kastélyban tartotta lagziját egy indiai pár

Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban

A metaverzumos esküvő ötletét az adta, hogy a pár lakóhelyén, Tamil Nadu államban a közelmúltban a pandémia miatt korlátozták a rendezvények létszámát, így legfeljebb száz vendéget hívhattak volna az esküvőjükre. Dzsananganandini Ramaszvami és Dinesh Ksatrija azonban az indiai hagyományokhoz híven jóval nagyobb lagzit akart rendezni, családjaik és barátaik részvételével.

A pár ezért felfogadott egy indiai blokklánc startupot, hogy építsen nekik egy virtuális kastélyt. Az épületet a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort varázslóiskola ihlette, mivel mindketten nagy rajongói J. K. Rowling regényfolyamának.

A kastélyba mintegy 6000 vendég jelentkezett be avatárjával az interneten keresztül: bejárták a virtuális épületet, kapcsolatba léptek egymással, zenét hallgattak és különböző előadásokat néztek kivetítőn.

Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban. Később már a pár vette át avatárjaik irányítását.

A lagzi végén a menyasszony és a vőlegény avatárjait NFT-ként (nem helyettesíthető tokenként) adták el egy helyi virtuális piacon. Az NFT-k népszerűsége az utóbbi időben világszerte, így Indiában is jelentősen megnőtt.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!