OPPO Air Glass

2021.12.15. 12:25

Nagyon menő, de minek? Itt a „támogatott valóság” szemüveg

A világ negyedik legnagyobb mobilgyártója sem tudta visszafogni magát, s bejelentette okosszemüvegét.

Elterjedt iparági pletykák szerint jövőre több nagy gyártó, köztük az Apple is előrukkol egy nagyon okos okuláréval: valami miatt mindenki roppant módon szeretné gyártani azt az eszközt, ami még anno a Google-nak is a torkán akadt.


Az OPPO az Air Glass nevet kapott szemüveget a kiterjesztett valósággal ellentétben „támogatott valóság” termékként írja le, ami nagyjából azt jelenti, hogy 

2D-s információkat vetít a látómezőbe, ahelyett, hogy 3D-s objektumokat helyezne a valós világra. 

És igen, pont úgy, mint a Google Glass.

Az Air Glass Qualcomm Snapdragon 4100 processzort kapott, súlya mindössze 30 gramm, tehát nem fogja lenyomni viselője orrát. A gyártó 3 óra aktív használatot és 40 óra készenléti idő ígér a kütyühöz.

Kétféle kerettel, ezüst félkeretes és egy fekete teljes keretes változatban, és mindkettő két méretben lesz kapható. Mint a videón látható, a belsejében található mágneses csatlakozóval illeszthető hagyományos szemüvegre.


Kijelzője aprócska projektort használ Micro LED technológiával, amely akár 3 millió nit csúcsfényerőre is képes, bár az Oppo szerint a tényleges fényerő átlagos körülmények között legfeljebb 1400 nit lesz. A kijelzőt érintéssel, hanggal, kéz- és fejkövetéssel, valamint az OPPO ColorOS 11 vagy magasabb verziójú ColorOS 11-et futtató okostelefonon lévő Smart Glass alkalmazáson keresztül lehet kezelni.

A rendkívül látványos készülék nem túl sok mindenre használható: viselője fogadhat értesítéseket, navigálhat segítségével, s állítólag produkál majd jelen idejű fordítást is. A kijelző monokróm, üzemmódtól függően 16 vagy 256 szürkeárnyalatban működik, mert nem is az a dolga, hogy színgazdag tartalmakat sugározzon.


Az első benyomásra nem túl kiforrott kereskedelmi termék 2022 első negyedévében csak Kínában lesz kapható: meglehet, az  Air Glass a hardcore felhasználók játékának és az OPPO csúcstechnikai „mi ezt is tudjuk” demójának lesz tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!