jó hír

2020.10.23. 22:58

A jövő héten megújul a számítógépes Uplay

Szinkronizálhatóak lesznek a játékmentések a PC-k és a konzolok között.

Forrás: Shutterstock

Nem az EA Origin az egyetlen a közeljövőben jelentősen megújuló számítógépes játékbolt, az Ubisoft is bejelentette a megszokott Uplay kivezetését, egy új alkalmazásban összevonja azt az Ubisoft Clubbal. A megújult kliens október 29-én válik általánosan elérhetővé, a neve pedig Ubisoft Connect for PC lesz – írja az Origó.

Az új alkalmazásban megtalálható lesz az Uplay összes funkciója, azaz lehet majd benne játékokat vásárolni, letölthetőek belőle a már megvett címek, és a barátlista sem megy sehova. A legnagyobb újítása, hogy a funkciót támogató játékok esetében képes a PC-k és a konzolok között szinkronizálni a mentett játékállásokat, így ha valakinek több platformon is megvan ugyanaz a termék, akkor a köztük való váltáskor ott folytathatja a játékot, ahol előzőleg abbahagyta.

Ezt első körben a Watch Dogs Legion, a Hyper Scape, az Assassin's Creed Valhalla, az Immortals Fenyx Rising és a Riders Republic fogja támogatni.

Emellett teljesen megújul a kliensprogram jutalomrendszere is, a játékok kihívásainak teljesítésekor tapasztalati pontok és szintlépések lesznek, a kapott pontjaikat pedig játékbeli tárgyakra válthatják majd be a gamerek. A már meglévő Club Unit pontok átjönnek az új rendszerbe, amely játékok pedig nem támogatják az új típusú jutalmazási rendszert, azok esetében mind ingyenessé válnak a jelenleg jutalompontokkal feloldható extrák.

Végül nagy újdonság még, hogy az Ubisoft Connect mobilappként is elérhető lesz, az Android és iOS alkalmazásokból például követhetőek lesznek a játékok statisztikái, és persze PC-s játékok vásárlására is lehetőséget biztosítanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!