Galaxy Watch Active2

2020.09.29. 06:00

Bedobta a Samsung frissítése az idei újdonságokat is

A szoftverfrissítés a koreai óriásvállalat idén bejelentett csúcskészülékein elérhető egészségügyi, kommunikációs és hálózati funkciókat hozza el.

Forrás: Shutterstock

A Futáselemzés funkcióval a felhasználók javíthatnak az idejükön, fejleszthetik a technikájukat és a sérülésveszélyt is csökkenthetik. A frissítés után különálló elemzések készíthetők több tényezőre lebontva, olyan egyedi mérőszámokkal, mint például az aszimmetria, a ritmus, a merevség, a vertikális kilengés, a talajérintések száma és a levegőben töltött idő, amelyek alapján hatékonyabbá tehető a mozgás.

Az újonnan érkező lehetőségek között megtalálhatók a VO2 max, az edzés közbeni maximális oxigénfelvételi szintre vonatkozó adatok. Ez a mérőszám széles körben használható a sportolók fittségének és lehetséges teljesítményének meghatározására, és alkalmas az egyéni fejlődés követésére is, így segítheti az állóképesség növelését.

Az új Esésérzékelés funkció segítségével a felhasználóknak akár távol élő szeretteikről is gondoskodhatnak. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó eleshet vagy elesett, automatikusan SOS üzenet küldésére ad lehetőséget, akár négy, előre meghatározott kontaktnak.

Az okosórán kapott értesítés esetén nincs szükség a telefon bekapcsolására, hiszen a Galaxy Watch Active2 a frissítéssel támogatja a hangulatjelek és fényképek megjelenítését is, így azok azonnal megtekinthetők. A Gyors válasz funkcióval az eszköz válaszjavaslatot tesz a fejlett képfelismerő technológiának köszönhetően mind az üzenetek, mind pedig a fotók esetében: így a felhasználók akkor is teljes válaszokat küldhetnek, ha éppen sietnek valahová.

Ha üzenet érkezik, az okosóra automatikusan megjeleníti a csevegési előzményeket, s azonnal folytatható a beszélgetés. Nincs szükség az eszközök közötti állandó váltásra, több fontos funkció is használható közvetlenül a csuklóról.

A legújabb frissítéssel a legnépszerűbb, szórakoztató válaszlehetőségek is elérhetővé válnak. Mostantól mind az AR Emoji matricák, mind pedig a Bitmoji matricák közvetlenül az óráról is elküldhetők.

A felhasználók könnyen lejátszhatják a kedvenc zenéiket a telefonjukról. A frissítéssel a zenehallgatás zökkenőmentes lesz, akár az okostelefont, a Galaxy Buds készüléket vagy az okosórát használják.

A Galaxy Watch Active2 mostantól támogatja a görgetésrögzítési funkciót, így amikor képernyőkép készül az okosórával, a rendszer automatikusan elküldi azt a csatlakoztatott okostelefonra. Ezáltal rögzíthetők az üzenetváltások, az edzésekkel kapcsolatos információk és még sok más adat, amelyek így gyorsan menthetők későbbi használatra.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!