Hajaj, rettenet

2021.08.05. 18:10

14 millió forintért adják az egyik új luxusmobilt

Ultragazdagoknak mindig erősen ajánlott a Samsung okostelefonjait is újracsomagoló orosz gyártó készüléke.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Még csak jövő héten szerdán várható a Samsung új összehajtható okostelefonjainak a bemutatója, de a multimilliomosoknak gyártó orosz Caviar már bemutatta a Samsung Galaxy Z Fold3 és Z flip3

koponyákkal díszített változatait.

Mert a Caviar nem bírt a hivatalos bemutatóig várni, már elérhetőek honlapján a drágakövekkel feljavított Samsungok.

A koponyákat eredetileg José Guadalupe Posada mexikói művész Calavera de la Catrina, azaz magyarul

Az elegáns hölgy koponyája

című festménye ihlette. Bár a mexikói népi hagyományokkal összhangban van a halál kicsúfolása, nevetségessé tétele, egy okostelefon ilyen „csomagolása” azért még a Caviar eddigi munkáihoz viszonyítva is meglepőnek tűnik.

A Samsung Z Flip3-at beborító, Catrina Calavera nevet kapott mobilt összesen 419 élénk színű kő díszíti. A koponya állítólag Diego Riveranak, Frida Kahlo férjének a munkája. A Caviar készüléke gyémántok, rubinok, zafírok és smaragdok, valamint 18 karátos fehér arany felhasználásával készült.

Ehhez képest még visszafogottnak mondható a Z Fold3 változata, a Ragnarok, melynek sötét hátlapján a germán-skandináv mitológia királya, Surt (vagy Surtr, Szurt?) látható, tüzes koponyájával. A készülékház fekete titánból, a koponya pedig polírozott titánból készült, piros szeme rubinokkal világít.

Nem kell aggódniuk a leendő vevőknek, hogy kínosan sokan jönnek majd velük szemben a plazában egy hasonló mobillal: a Caviar csak 99 darabot ad el a Ragnarok Z-ből, darabonként 10 770 dollárért, azaz mai árfolyamon 3 millió 274 ezer forintért.

Viszont az elsőként említett alkotásból, a Catrina Calavera-ból csak 20 készüléket bocsátanak ki, melyek ára per darab 46 ezer 460 dollár, vagyis 14 millió 123 ezer forint.

A Caviar elfogadja az ismert hitelkártyákat, de fizethetünk PayPal-lal, Apple Pay-el és bitcoinban is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!