Diáksport

2009.05.06. 16:35

Három sportágban vetélkedtek egymással a középiskolások

A Bláthy Ottó Szakközépiskola már évek óta sikerrel rendezi meg kétnapos nemzetközi sportprogramját. A megyei és a külföldi testvériskolák csapatai kézilabdában, kosárlabdában és fociban mérték össze erejüket.

H. K.

  A fiú kézilabdázók közül a dobogó legfelső fokára a tatai Eötvös-gimnázium diákjai állhattak, második helyen végzett a Bláthy-iskola, harmadikok a Jávorka-középiskola tanulói lettek.

A lány kézilabdában a legfényesebb medál birtokosai ugyancsak az Eötvös-gimnázium növendékei lettek, második helyen a Bláthy-iskola végzett, a harmadik helyen pedig a komáromi Kultsár-középiskola zárt.

A fiú labdarúgás bajnoka a tatabányai Fellner Jakab-középiskola lett, második a Kultsár-iskola, harmadik helyezést pedig a Bláthy-iskola ért el. A lány focicsapatok mezőnyében a legjobb helyen az Eötvös-gimnázium végzett, ezüstéremmel gazdagabban a Bláthy-iskola térhetett haza, harmadik a Kultsár-iskola lett.

Fiú kosárlabda: 1. Ventspils (Lettország), 2. Eötvös-gimnázium, 3. Raciborz (Lengyelország).

A Rendsburgból érkezett vegyes német csapat a magyar diákokkal csapott össze egy barátságos focimérkőzés keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!