szerencse

2021.03.04. 08:00

Nagy Feró megmentette Pachmann Péter életét egy koncerten

A TV2 műsorvezetője egy korábban nem hallott történetet mesélt.

Budapest, 2019. december 17. Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Õs-Bikini frontembere, a zsûri tagja A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én. A verseny kilencedik évada február 1-jén kezdõdik a Duna Televízió mûsorán. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

A TV2 műsorvezetője hamarosan 50 éves lesz, közösségi oldalán pedig 50 napon keresztül mesél egy-egy történetet az életéből. Legutóbb egy koncertet idézett fel, ami rosszul is végződhetett volna, ha Nagy Feró nem állítja le a zenekart – szúrta ki az Origo.

Pachmann Péter 2016-ban

 

„Nagy Feró körülbelül 30 évvel ezelőtt megmentette az életemet. Az ELTE-re jártam, magyar-angol-média szakos voltam, és amúgy erőteljesen hittem, hogy a világ megváltható. Az ilyen fura fazonoknak, mint én, tökéletes szórakozóhelynek tűnt a Fekete Lyuk, ahol az akkori Beatrice, Lugosi Lacival, Pálmai Zolival és Zselencz Zsöcivel havonta legalább kétszer fellépett. Gyakran megfordultam én is ott a barátaimmal, nagy szívfájdalmam, hogy azóta az akkori ikonok szétszóródtak, fontos alkotók szóba sem állnak egymással, és maga az alkotóműhely szellemi öröksége is a politikai megközelítések áldozata lett. Mindenesetre, nagyjából 1991. környékén, egy októberi estén, mint oly sokszor akkoriban, a Lyukhoz vezetett az utunk, és éppen Feróék bulija volt a főprogram” – kezdte a bejegyzést.

Nem volt jókedvem, így vesztenivalóm sem. A buli közben előrefúrtam magam és ott lökdösődtem, táncoltam, pogóztam a sorstársakkal.

Épp 'Az óra körbejár' című dal ment, amikor hátulról valaki, nyilván őt is meglökték, akkorát taszított rajtam, hogy a padlóra kerültem és legalább ketten rám estek. Nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy Feró a színpadon kéri a zenekart, hogy álljanak meg, mert baj van. Valaki kihúzott, egy székre ültetett a buli pedig ment tovább.

A következő kép a közeli Horváth Mihály téri templom (valahogy elsétáltam odáig, a közelből indultak az éjszakai villamosok), ahol sötét volt az amúgy mindig megvilágított kereszt. Esküszöm, ha legközelebb Feró lesz a vendégem, elmesélem neki a történetet a stúdióban„ – írta.

Borítókép: Nagy Feró A Dal 2020 dalválasztó-show sajtótájékoztatóján 2019. december 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!