három hímvessző

2021.04.04. 07:45

Ledöbbentek az orvosok: sosem született még kisbaba ilyen elváltozással

A világon elsőként történt meg, hogy három nemi szervvel született meg egy kisfiú. Az orvosok már meg is műtötték a különleges gyermeket.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Az orvosokat is ledöbbentette, amikor meglátták az újszülött kisfiút, aki a világon elsőként három hímvesszővel született.

A különleges gyermek Irak északi részén, Moszul közelében látta meg a napvilágot. A szakértők megállapították, hogy három nemi szerve közül kettő működésképtelen, így azokat egy helyreállító műtét során eltávolították.

A különös eset ráadásul nem is derült ki elsőnek. Akkor jöttek rá a dokik, amikor a szülei visszavitték a kórházba, mert azt hitték, megduzzadtak a herezacskói.

Az édesanyát ezután vizsgálat alá vetették, hogy kiderítsék, szedett-e valamilyen gyógyszert a terhessége alatt, illetve azt is kutatták, hogy a családban előfordult-e már valamilyen genetikai rendellenesség. Azonban egyik eset sem vezetett eredményre – írja a Daily Star nyomán a Ripost.

Azonban az orvosok szerint minden öt-hat milliomodik kisfiú egynél több pénisszel születik, és világszerte körülbelül 100 diphallia esetet regisztráltak már. Így az iraki kisfiú az első triphallia-s kisgyermek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!