ki lehet ez az aljas?

2021.03.01. 17:01

Kőkemény bűnügy: szorul a hurok az edző körül, aki meglopta Hosszú Katinkát

Ki adhatta el milliókért Hosszú Katinka edzéstervét? Shane Tusupot név szerint említette az úszószövetség elnöke, mikor az ügyről kérdezték.

Hungary's Katinka Hosszu celebrates winning the final of the women's 400m individual medley event during the swimming competition at the 2019 World Championships at Nambu University Municipal Aquatics Center in Gwangju, South Korea, on July 28, 2019. (Photo by Ed JONES / AFP)

Fotó: AFP / Ed Jones

Nagyságrendileg 50 ezer euróért (18 millió forint) értékesítette Németországban Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét egy honi úszóedző. Világsztárunk hallgat az ügyről,

Wladár Sándor elnök viszont a Borsnak elmondta: keresik a felelőst, aki biztosan nem Katinka exférje, Shane Tusup.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka az első sajtóhírek szerint nem kíván jogi lépéseket tenni és a Blikk értesüléseit sem kommentálta, a sportági szövetség első embere azonban határozott véleményt formált.

„Megdöbbentő, felháborító, elfogadhatatlan, ami történt. Úszóberkekben mi is nyomozzuk, ki lehetett az illető tréner. Egy dolog biztos, olyan személyről van szó, akinek lehetett hozzáférési lehetősége a tervekhez. Nem tudom, Katinka tervez-e rendőrségi feljelentést, elvégre ez büntetőügy. Én arra biztatnám, hogy tegyen”- idézte a Bors a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Wladár Sándort.

Van, amit Hosszú Katinkától soha nem lehet elvenni...
Fotó: AFP / Ed Jones

 

A sportvezető hozzátette, amikor megválasztották elnöknek, kijelentette: az általa vezetett szövetségben tiltott dolog a hazugság, más személyek pocskondiázása és egyéb, a sporttal nem összeegyeztethető cselekedet.

„Ha az illetőt fülön csípjük, sportfegyelmit indítunk, és akár élete végéig eltilthatjuk szakmája gyakorlásától”

- mondta Wladár, hozzátéve: mielőtt bárki is bárkire gondolna, azt mindenki vegye biztosra, hogy nem Katinka korábbi mestere és exférje, Shane Tusup áll a történés hátterében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!