Bulvár-celeb

2021.05.21. 13:20

Ez az átverés vezetett Diana halálához, Harry és Vilmos is reagáltak

Bebizonyosodott, amiről hónapok óta pletykálnak. A BBC hazudott a walesi hercegnének, és ez Vilmos és Harry szerint a halálához vezetett.

(FILES) Princess Diana (L), Prince Harry, (C) and Prince William (R) gather for the commemorations of VJ Day, 19 August 1995, in London. Prince William turned 25 Thursday 21 June 2007, and in doing so became entitled to part of the multi-million pound (euro, dollar) inheritance left to him by his late mother, princess Diana. The second in line to the throne is now allowed access to the income accrued on the 6.5 million pounds he was left in his mother's will after she died 10 years ago in a car crash in Paris. AFP PHOTO/JOHNNY EGGITT/FILES (Photo by JOHNNY EGGITT / AFP FILES / AFP)

Forrás: AFP / Johnny Eggitt

Fotó: AFP

Ahogy arról a ripost is beszámolt tavaly, felmerült, hogy 1995-ben a BBC több munkatársa meghamisított dokumentumokkal vette rá Dianát a hírhedt Panorama interjúra. A tévécsatornánál ezért kénytelenek voltak belső vizsgálatot indítani, ami most lezárult, és alátámasztotta a felvetést – írja a Ripost.

A nyomozás eredménye kapcsán Diana mindkét fia dühösen reagált. Vilmos egy tévében leadott közleményben fejtette ki a véleményét. A trónörökös először is megköszönte a vizsgálat alaposságát, majd elítélt mindenkit, akik a BBC-nél benne voltak az összeesküvésben.

„Leírhatatlan szomorúsággal tölt el, hogy a BBC-nél elkövetett hibák miatt uralkodott el anyámon a félelem, a paranoia és a bezárkózottság, amikre jól emlékszem az utolsó éveiből.”

Végül a herceg azt követelte, hogy soha többé ne adja le senki a Martin Bashir által készített interjút, amit egy hazugság szült, és olyan kijelentések hangzanak el benne, melyek nem fedik vagy felnagyítják a valóságot.

Harry egy sokkal rövidebb, de annál keményebb közleményt adott ki. Ő egyenesen kijelentette, hogy a BBC munkatársai felelősek az anyja haláláért.

„A kizsákmányoló kultúra és az etikátlan húzások láncreakciója oltották ki az életét.„

Sussex hercege szerint a média működése semmit nem változott a kilencvenes évek óta, hiába ölték meg az anyját egy műsorral, és őt ez szomorítja el a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!