nyomoz a rendőrség

2021.02.02. 17:50

Új fejlemény a kereszteléskor elhunyt csecsemő ügyében

Vizsgálatot indítottak a templomban tartott keresztelő szertartás után elhunyt csecsemő ügyében. A kisbaba halálát alámerítés okozhatta.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A kereszteléskor elhunyt csecsemő ügyében vizsgálatot indítottak. A kórházban hunyt el az a romániai csecsemő, akit a pap teljesen alámerített a keresztelővízben.

A vizsgálat lejártáig felfüggesztik az ortodox pópát

– írja román forrásokra hivatkozva a Krónika, amit a Ripost szemlézett.

A suceava-i érsekség hétfőn közölte: felvette a kapcsolatot az érintett pappal és a szertartáson részt vevő személyekkel és amint tisztázódnak a tragédia körülményei, döntenek a további intézkedésekről.

A templomhoz rohammentő érkezett. A szülők hívták a 112-t , miután az ortodox pap teljesen belemártotta a vízbe a gyereket.

Az Obserwator News a szülők elmondása alapján azt írta, hogy a baba nem sírt, nem köhögött, nem lélegzett. Az egyház tájékoztatása szerint viszont a gyerek sírt, amikor kivették a vízből, a probléma akkor kezdődött, amikor a pap mirhával kente meg a csecsemő fejét.

A mentők újraélesztették a másfél hónapos csecsemőt.

Kiderült: a gyerek tüdejében sok víz volt. A helyi kórház intenzív osztályára szállították, akkor még azt hitték, meg lehet menteni. A kisbaba azonban hétfő reggelre elhunyt.

A Romániában hatályban levő rendelkezések szerint a gyerekeknek csak a fejükre kell csepegtetni a szenteltvizet.

Ionuț Epureanu rendőrségi szóvivő szerint a kisbaba hétfőre virradóra hunyt el.

Az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!