gyász

2021.02.07. 08:02

Kiderült, hova temetik Szilágyi István özvegyét

Humenyánszky Jolán szombat kora reggel hunyt el, a szobrászművész hónapokkal ezelőtt gondoskodott a sírhelyéről.

Forrás: Bors

Férje mellé temetik Szilágyi István özvegyét. Humenyánszky Jolán szombat reggel, hónapokon át tartó súlyos betegség után hunyt el az egyik fővárosi kórházban.

Szilágyi István felesége a férje mellett nyugodhat, akit a gyanú szerint tavaly májusban, brutális kegyetlenséggel ölt meg a házaspár közös fia, Péter.

Jolika néni segítője, Baricz Dezső végig az asszony mellett volt az utolsó időkben: amikor tudta, meglátogatta őt a kórházban és telefonon is tartotta vele a kapcsolatot.

A család önkéntes segítője utoljára múlt hét pénteken látogatta meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban az özvegyet, aki csont és bőrre fogyva, magán kívüli állapotban várta, hogy utolsó kívánsága teljesüljön – írja a Bors.

Mindennél jobban szerette volna látni a fiát és az unokáját – de ez a kívánsága nem teljesült.

Szerette volna, ha a közelgő születésnapját a kórházon kívül, együtt ünnepeljük meg, de sajnos ezt sem érhette meg.

Egyedül és magányosan, méltatlanul halt meg, s bár vannak rokonai, de sem a testvére, sem pedig unokája nem érdeklődött felőle.

„Jolika néni temetéséről még egyelőre nem tudok bővebb információval szolgálni, az viszont biztos, hogy a művész úr mellett lel majd örök nyugalomra. Így is váltottuk meg a sírhelyet a férje tragikus halála után. A kórház már megtette a szükséges lépéseket ahhoz, hogy szociális alapon temethessük el őt” – mondta el a Ripost-nak Baricz Dezső.

Humenyánszky Jolán hónapokon át küzdött a rosszindulatú tüdődaganattal a kórházban. Az asszony élete tavaly májusban vett szörnyű fordulatot, amikor a fia, Péter a gyanú szerint brutális kegyetlenséggel megölte az apját, Jolika néni férjét, Szilágyi István színművészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!