Ország-világ

2021.01.09. 10:27

Sokkoló: két daganatot is találtak Sydney van den Bosch szervezetében

A méhnyakán lévő elváltozás miatt feküdt kés alá a magyar szépségkirálynő, akivel ébredése után közölte az orvosa, hogy nem egy, hanem két daganatot távolítottak el a szervezetéből.

Forrás: Ripost

Kilenc évig halogatta a műtétet Sydney van den Bosch, akinek a méhnyakán lévő súlyosbodó elváltozás miatt kellett kórházba vonulnia. Orvosa szerint az utolsó pillanatban kapták el a problémát.

„A családom sajnos genetikailag hajlamos a daganatos megbetegedésekre. Még nyáron olvastam el egy könyvet ezzel kapcsolatban, és ráeszméltem arra, hogy azokat a tüneteket, amiket papírra vetettek, magamon is észlelem. Eldöntöttem, hogy bár kilenc évig halogattam az akkor még kevésbé sürgető műtétet, tovább nem fogom, mert érezhetően súlyosbodott az állapotom” – kezdte a ripost-nak Sydney, aki bevallotta, hogy orvosa sürgette a beavatkozást.

„A dokim mondta, hogy december 31-én, szilveszterkor megműtene, mert az operáció már egy percet sem várhat. Így is történt, aznap kora reggel besétáltam a kórházba. Én voltam a doktor egyetlen páciense aznap, hiszen ő szabadságon volt már, de a rendkívüli helyzetre való tekintettel elvállalta a beavatkozást. Nagy szerencse, hogy idejében megműtött, hiszen bár az ultrahangon csak egy daganatot látott a méhnyakon, műtét közben kiderült, hogy kettő is volt”

– mondta el a lapnak a szépségkirálynő, aki a beavatkozás utáni megfigyelést követően este már a saját ágyában aludhatott.

„Jól vagyok, szerencsére nincsenek fájdalmaim. Azért arra felkészültem, hogy ha a hegek gyógyulni kezdnek, az biztosan kellemetlen érzés lesz. Sokat kell pihennem, nem emelhetek és nem stresszelhetek. A szövettani eredményre még várunk, három-négy hét múlva lesz kész, akkor okosabbak leszünk, de az orvosom megnyugtatott, hogy nem kell aggódnom” – számolt be állapotáról Sydney, aki orvosa szerint újjászületett a műtét napján.

„Körülbelül egyórás volt a beavatkozás, lehet, már sokkal komplikáltabb műtét várt volna rám. Huszonöt éves vagyok, ilyenkor a sejtosztódás sokkal gyorsabb, mint egy idősebb hölgynél. Nálam rövid idő is jelentős változást hozhat, de időben kaptuk el, mondta a doki, hogy örüljek, mert van egy új születésnapom” – magyarázta Sydney, aki személyes tapasztalataival szeretné felhívni más nők figyelmét a téma fontosságára.

Genetikai tesztet csináltat januárban

Sydney van den Bosch biztosra akar menni, ezért egy különleges tesztnek veti alá magát.

„BRCA nevű vizsgálat még hátravan. Ez egy genetikai teszt, amit vérből néznek. Azt vizsgálja, hogy a női nemű rákmegbetegedésekre mekkora esélyem van. Miután a családban mindenkinél volt ilyen jellegű probléma, szeretnék biztosra menni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!