gyakorolni, gyakorolni

2017.11.13. 16:01

Anglia nem akar büntetőkkel búcsúzni a vb-től

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt tervezi, hogy jövőre az egyik felkészülési mérkőzés végén tizenegyes-párbajt rendezne, amelyen játékosai gyakorolhatnának az oroszországi világbajnokságra.

A szakvezető nem véletlenül töri a fejét azon, miként készíthetné fel labdarúgóit erre a szituációra, Anglia csapata ugyanis már szinte hagyományosan elveszíti a nagy tornákon a tizenegyesekbe torkolló kieséses meccseket. Az 1990-es olaszországi világbajnokságon az elődöntőt bukták el így, azóta pedig hat büntetőpárbajból csupán egyet tudtak megnyerni.

Southgate ráadásul még honfitársainál is jobban szoronghat, ha a büntetőkre gondol, hiszen az 1996-os hazai Európa-bajnokság elődöntőjében az ő elhibázott kísérletével maradt le a fináléról a csapat.

„Gondolkodunk azon, miként készülhetnénk fel a legjobban a tizenegyesekre – mondta a kapitány. – Még nem döntöttük el konkrétan, hogy miként modellezzük ezt a helyzetet, de egyértelműen lehetőségként tekintünk az egyik barátságos mérkőzésre.”

Anglia – amely kedden Brazíliával mérkőzik – jövő márciusban Olaszország és Hollandia ellen lép pályára felkészülési találkozón, és a tervek szerint a nyári vb előtt még két összecsapása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!