Tokió 2020

2021.08.03. 09:07

Tata büszkesége, Szögi István 12. lett az elődöntőben

Szögi István saját előfutamában 12. helyen végzett, összesítésben a 23. helyre jutott 1500 méteren, amivel nem sikerült továbbjutnia.

Kemma.hu

Szögi az előfutamon 12., összesítésben 23. lett

Forrás: nemzetisport.hu

Az előfutamokat követően 24-en jutottak tovább a férfi 1500 méteres futásban: a három előfutam első hat helyezettje, valamint a hat legjobb időeredmény. A tatai Szögi István az első előfutamban volt érdekelt, ahol 3:38.79-es időeredménnyel a 12. helyen végzett – írja az nemzetisport.hu.

A Vaszary és az Eötvös öregdiákja hajnalban állt rajthoz Tokióban. 800 métert követően az ötödik helyen állt, de a hajrában nem tudta tartani a lépést az élmezőnnyel.

A második előfutamban mindenki rosszabb időt futott nála, de az első hat helyezett így is megelőzte, a harmadik futamot követően pedig eldőlt, hogy bár összesítésben 23. lett, nem jutott tovább.

– Az elején jól helyezkedtem, ott voltam a továbbjutó helyek egyikén, végül azonban nem sikerült odaérnem a legjobb hat közé. Két másodpercre voltam az egyéni csúcsomtól, de úgy érzem, hogy ebben most ennyi volt.

Kell még tennem egy lépést, hogy felvegyem a versenyt a legjobbakkal. Ha jobban át tudom majd gondolni ezt a versenyt, akkor biztosan jobbnak fogom értékelni.

Óriási dolog, hogy itt lehettem, mert két éve, amikor hazajöttem az Egyesült Államokból, azon gondolkodtam, hogy abbahagyom, mert nem ment jól a futás – nyilatkozta az M4 Sportnak előfutamát követően Szögi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!