olimpia 2020

2021.07.24. 06:56

Tokióból üzent Csernoviczki szurkolóinak, és egy kérést is intézett feléjük

Az olimpiai bronzérmes tatabányai cselgáncsozó Shushla Likmabammal küzd meg szombaton.

Herczeg István

Csernoviczki Tokióból üzent szurkolóinak

Forrás: Magyarock - Olympic Team Hungary/Facebook

Tóth Krisztián (90 kg) a menekültek csapatát képviselő Popole Misenga ellen kezd a tokiói olimpia cselgáncstornáján. A csütörtöki sorsoláson a nők nehéz ellenfeleket kaptak, a férfiak helyzete kedvezőbb. A világbajnoki ezüstérmes Tóth – az egyetlen kiemelt a magyarok közül – jövő szerdán lép tatamira. Ellenfele Kongóban született és a 2015-ös vb után kért menedékjogot Brazíliában. A riói játékokon is a menekültek csapatával vett részt és egy mérkőzést nyert. Tóthra továbbjutása esetén valószínűleg a vb-második japán Mukai Soicsiro vár majd.

Ungvári Attila (81 kg) az első fordulóban az egyiptomi Mohamed Abdelaallal találkozik. A 100 kg-os kategóriában Cirjenics Miklós a lett Jev­genis Borodavkóval meccsel, akinek három Eb-bronz­érme is van.

A nőknél Csernoviczki Éva (48 kg) első fellépésén az indiai Shushla Likmabammal dzsúdózik, akinek legjobb eredménye egy második hely a Nemzetközösségi Játékokon. A Londonban olimpiai bronzérmes magyar versenyző sikere esetén a 2017-ben Budapesten világbajnok japán Tonakival Funával küzdhet meg.

Az olimpiai bronzérmes tatabányai cselgáncsozó a verseny előtt, már a helyszínről " target="_blank" rel="noopener noreferrer">üzent szurkolóinak. A videóban elmondta, hogy bár nagyon várja a versenyzést, hiányozni fognak a drukkerek – hiszen az idei megmérettetést nézők nélkül rendezik meg –, akiktől azt kérte, küldjenek biztató üzeneteket a magyar csapatnak a [email protected] e-mail címre.

Az idei Eb-n harmadik Pupp Réka (52 kg) súlycsoportja egyik legjobbját kapta ellenfélnek a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendi személyében. Az Európa-bajnok Karakas Hedvig (57 kg) azzal a lengyel Julia Kowalczykkal kezd, aki éppen Tokióban érte el legjobb eredményét, harmadik lett a 2019-es világbajnokságon. Özbas Szofinak (63 kg) is nehéz rivális jutott, a hatodik helyen kiemelt, Európa-bajnok és vb harmadik német Martyna Trajdos. A magyarok közül elsőként, szombaton a tatabányai színekben versenyző Csernoviczki Éva mutatkozik be az olimpián.

Csernoviczki Éva Shushla Likmabam ellen kezdi meg az olimpiát

Fotó: Getty

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!