Kihagyhatatlan finomság

2017.09.08. 14:41

Süssön bogyós gyümölcsös minipitéket!

Málna, ribizli, szeder, áfonya. Az alábbi receptet bármelyikkel variálhatja, az édes krémsajthoz tökéletesen passzol a bogyós gyümölcsök fanyar ízvilága. Frissítő mentával és lime-mal egyenesen ellenállhatatlan.

Hat adag hozzávalói:

  • 15 dekagramm liszt
  • 10 dekagramm hideg vaj
  • 5 dekagramm cukor
  • 25 dekagramm Philadelphia krémsajt
  • 1,5 deciliter habtejszín
  • 5 dekagramm porcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 darab lime (zöldcitrom)
  • 20 dekagramm málna, áfonya, ribizli
  • menta a díszítéshez
  • a vakon sütéshez: száraz bab vagy sárgaborsó
  • Az elkészítés lépései:

  • A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  • A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kerek tésztakiszúróval kör alakú formákat szaggatunk belőle.
  • Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott pitetésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkora, kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal.
  • Vaksütéssel körülbelül 10 percig sütjük, majd a „nehezék” nélkül további két percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával.
  • Az így kapott krémmel megtöltjük a pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetetjét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük.
  • A mindmegette.hu kétperces videója segít az elkészítésben:

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!