A Punnany Massif zárja a sort

2017.09.20. 14:34

Kapuzárási Piknik Fesztivállal búcsúzik a nyártól a Park

Május elejéig téli álmot alszik Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, de addig is, egy utolsó nagy buli erejéig összeállnak a legnyáribb zenekarok.

A Budapest Park minden nyáron egyfajta állandó fesztiválszínpadként szolgáltatja a legjobb fővárosi bulikat, izgalmas hazai és külföldi előadókkal egyaránt. És bár lassan téli álomra hajtja fejét, a ma induló Kapuzárási Piknik Fesztivállal még egy óriásit szippanthatunk a nyári önfeledt fesztivál hangulatból: kezdésként a Fish! és Supernem zenekarok Bandaháború koncertjével, ahol a két csapat – eddig sehol sem látott módon – közös koncertet adva verseng majd a rajongók kegyeiért, csütörtökön az Anna And The Barbies adja idei egyetlen Parkos koncertjét a Jónás Vera Experiment felvezetésével, pénteken a Brains játszik különleges vendégeivel és az őrült, észt rapper, TOMM¥ €A$H társaságában, míg az abszolút záró koncertet ezúttal is a Punnany Massif adja, a Mörk felvezetésével.

Ha nyár, akkor Budapest Park, ahol áprilistól szeptember végéig fesztivál hangulat tombol és legendássá válhat minden este. A Park ebben az évben sem szűkölködött telt házas koncertekből, pontosan 14 ilyen esemény volt. Így például a Halott Pénz, a Marilyn Manson és a Wellhello bulijára már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek.

A szezon nem volt híján aktuális vagy éppen legendás zenekaroknak sem: 31 nemzetközi produkció lépett fel, akik összesen 13 országból és 4 kontinensről érkeztek. Először játszott Magyarországon a Foster The People, új albumával érkezett a Thievery Corporation, a Parov Stelar és Damian Jr. Gong Marley, itt játszott a Scooter, Dj BoBo és a punk-rock olyan nagyágyúi is tiszteletüket tették a Parkban, mint a Simple Plan, a Sum41 és a Good Charlotte, valamint egy estére a techno fellegvárává alakította a Budapest Parkot Paul Kalkbrenner.

Idén debütált a Park új, egész héten és egész nap nyitva tartó helyszíne, a Nagyszünet, ahol a hetente változó food truck kínálat mellett hetente többször ingyenes vetítések és akusztikus minikoncertek várták a lazítani vágyókat. A Park kertmozijában 24 mozifilmet nézhettünk meg a csillagok alatt.

A Budapest Park nemcsak a felnőtteké: havonta egy vasárnap a gyerekekről szólt, amikor is kitárta kapuit az ingyenesen látogatható gyermekbirodalom, a Pöttömkert. Itt több, mint 10.000-en játszhattak idén.

És ha már a számoknál tartunk: idén sem szomjaztak a parkozók, 330.000 korsó sör, 17.000 pohár vodka, 5.500 pohár Jägermeister, 3600 pohár rum és összesen 2000 palack pezsgő gurult le a torkokon.

A Budapest Park az utolsó szombaton a már-már hagyományosnak mondható Punnany Massif nyárzáró koncerttel búcsúzik, hogy feltöltekezve térjen vissza az első napsütéses napokkal. Találkozzunk újra májusban!

Borítókép: Felcser Máté („RendbenMan”), a Punnany Massif együttes frontembere.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!