Kebeltrükkök

2017.08.18. 07:00

Így lesz csodás a dekoltázsa

A nyári időszak különösen igénybe veszi érzékeny bőrét. Ha követi tanácsainkat, ápolt és vonzó lesz.

Teltség és feszesség

A citromban lévő gyümölcssavak és ásványi sók feszesítik a szöveteket, és fokozzák a védelmet nyújtó kollagénrostok termelődését. Karikázza fel a gyümölcsöt, majd 10 percre tegye a citromszeleteket a melleire és a dekoltázsára. Végül langyos vízzel öblítse le a bőrét.

Erősítés

A helyes testtartással a dekoltázsáért is sokat tehet! A következő gyakorlatot bármikor elvégezheti: összesen 3 percet vesz igénybe, és a mell alatti tartóizmokat edzi – mint a Fanny magazin is írja. Üljön törökülésbe, húzza ki magát, és nyomja egymásnak a két tenyerét. Számoljon 10-ig, majd engedjen a szorításon. Ismételje meg naponta 3-szor a mozdulatsort.

Frissítő masszázs

Hetente háromszor dörzsölje át a melleit 1 maréknyi jégkockával: ez felgyorsítja majd a vérkeringését, ezáltal feszesíti a kötőszövetet, és kisimítja az apró ráncocskákat. A módszer kíméletesebb változata a váltott tusolás: a bőrét felváltva hideg és meleg vízzel zuhanyozza. Ettől még az apró pattanások is eltűnnek.

Csak óvatosan!

Sportolás közben károsodnak a női mell kötő- és zsírszövetei, hiszen az emlők már egy laza futás esetén is átlagosan 9 cm-nyit lengenek le és fel. Egy jól tartó sportmelltartó 74 százalékkal csökkenti a „hintamozgás” hatását. Összehasonlításképpen: egy sima melltartó esetében ez az érték mindössze 38 százalék.

Bőrpuhítás

A sárgabarackmag-olaj a testápolók, a testolajok és a krémek gyakori összetevője, mert kiválóan regenerálja a száraz bőrt. Tegyen egy keveset a tenyerébe, és masszírozza a bőrébe: selymessé varázsolja a dekoltázsát!

Öregedés ellen

Ezt a területet különösen intenzíven érik az UV-sugarak, gyűrődési ráncokat okozva. Épp ezért nem szabad megfeledkeznie a napvédelemről! Ha már leégett, natúr joghurttal ápolhatja az érintett bőrfelületet.

Kényeztetés gazdag kúrával

A nyaki rész és a mellek közötti területen kialakult ráncok vagy a bőrszövet megereszkedése esetén nagyszerű segítség a heti 1-szer alkalmazott bőrtápláló kúra. Az is elég lehet, ha vastagabban keni fel a szokásos krémét, és az éjszaka folyamán hagyja beszívódni. A másik módszer, ha 2 ek búzacsíraolajat összekever 1 db tojássárgájával, egy ecsettel a bőrére keni az elegyet, majd 15 percre betakarja egy törölközővel a dekoltázsát.

Ragyogás

Bronzos vagy csillogó púder használatával erre a csábító testrészre irányíthatja a tekinteteket, ráadásul az apró bőrhibákat is eltüntetheti vele. Persze ne vigye túlzásba, különben a foltok miatt kerül a reflektorfénybe.

Mit kell kerülni?

Ha szeretné, hogy a dekoltázsa sokáig egyenletesen sima maradjon, a céltudatos ápolás mellett tartózkodjon a hirtelen fogyókúrától és a tartós oldalfekvésben alvástól. Sajnos a kilók változása akár maradandó nyomot is hagyhat ezen az érzékeny bőrfelületen. Ez ugyanis barázdákat mélyít a mellek közé, amelyek az idő múlásával már kozmetikumokkal sem tüntethetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!