tűzoltók

2017.10.13. 13:40

33(!) települést véd az új Rába Komáromból

Egy vadonatúj, modern és jól felszerelt tűzoltóautó állt a héten szolgálatba a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnál.

Nagy Tamás [email protected]

Pintér Sándor belügyminiszter a közelmúltban a Hősök terén huszonöt új, hazai gyártású gépjárműfecskendőt adott át, melyekből egy megyénkbe, azon belül is a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksághoz érkezett. Az új tűzoltófecskendő szemrevételezésén csütörtökön részt vett többek között dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester is, valamint Németi László ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője is.

33 település védelmét látják el

A Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területe 33 település védelmét jelenti, amely négy járást foglal magába. A komáromi és a kisbéri járást teljes mértékben, emellett az oroszlányi és a tatai járás több településén is ellátják a katasztrófavédelmi feladatokat a Duna-partiak. A laktanyában két gépjárműfecskendő és egy létraszer van készenlétben, valamint a parancsnoksághoz tartozik a terület nagysága miatt egy tűzoltóőrs, mely Kisbéren székel, ahol egy gépjárműfecskendőt tartanak készenlétben a terület védelmére.

Hántai Ferenc tűzoltóparancsnok elmondta, hogy megyénkbe csak ez az egy gépjármű fecskendő érkezett. – Ezzel az új fecskendővel Tatabánya és Esztergom után, már Komáromban is – tehát mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságnál – megtalálható egy új fejlesztésű és jól felszerelt gépjármű.

Az új jármű 33 települést szolgál majd
Fotós: Nagy Tamás

Ez a modern tűzoltástechnikai eszközökkel és műszaki mentő berendezésekkel felszerelt, Rába típusú általános gépjármű hozzájárul ahhoz, hogy a korábbinál is magasabb szinten működjön a tűzoltóságunk – hangsúlyozta Hántai Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!