beszámoló

2018.01.13. 09:39

Nem semmi, hogy gyarapodik Nyergesújfalu

Kétszer annyi az iparűzésiadó-bevétel, mint négy éve, de nem csak ezen látszik, hogy gyarapodik a város.

Fenyvesi Károly

A nyergesújfalui önkormányzat iparűzési adóbevétele az elmúlt négy évben megkétszereződött. A költségvetés főösszege ezen időszakban több mint kétszeresére emelkedett. Többek közt ez a két adat is elhangzott Mihelik Magdolna polgármester elmúlt évet értékelő összegzésében a települési újévköszöntő rendezvényen.

A számok hátterében ott van, hogy a Lucart Kft. elmúlt évi telekvásárlásának köszönhetően új szereplője van az ipari parknak. Elkészült a cég üzemépülete, önkormányzati forrásból a telephelyre vezető út, kiépültek a közművek. Az ipari park kisvállalkozói övezetében több telek is elkelt, nagyobb cégek is jelezték igényüket, de az önkormányzat tulajdonában nincs több terület.

A Zoltek Zrt. egy épület megvásárlásával bővítette területét. Folyik a termelés a Cembrit Kft.-nél, kikötő épült az eterniti iparterület Duna-parti szakaszán. A helyi cégek, vállalkozások sikeresek voltak az elmúlt években. A munkanélküliség alig érinti a helyi családokat, a hosszú éveken át 60–90 közfoglalkoztatott létszáma tizenhatra csökkent.

A polgármester jelezte, hogy csökkennek a kintlévőségek, kevesebb a segélyért folyamodó állampolgár. Érzékelhető, hogy a helyi társadalom életkörülményei megváltoztak, ami nem jelenti azt, hogy nincs, akire figyelni kell.

A leltár része az is, hogy önerőből bővült a belterületi kamerarendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!