gazdaság

2018.07.08. 07:51

Termelése növelését tervezi a Zoltek

Szénszálgyártó termelésének növelését tervezi új sorok üzembe helyezésével a Zoltek Zrt.

Fenyvesi K.

A fejlesztéshez szükséges beruházások körében szerepel a polimergyártás és az oldószer-regenerálás kapacitásának bővítése. A nyergesújfalui vegyipari gyár a jelenleg is üzemelő négyszintes polimergyártó részleghez hasonló, de zömében új és modernebb berendezésekből álló, korszerű üzemrészt kíván létrehozni.

A bővítés során egy új, Polimer 2 üzemet, Polimer-szárítót, oldószer-regenerálót és egy Mavilon III. csarnokot terveznek kialakítani. Utóbbi csarnok megépítése miatt műszakilag indokolt a területen már üzemelő ammóniakonténerek áthelyezése, valamint további két ammóniakonténer telepítése. A kapacitás bővítése miatt új alapanyagtartály nem létesül, ugyanakkor az alapanyag-beszállítás gyakorisága növekedni fog, ezért a vasúti lefejtőhely korszerűsítése indokolt. Az elképzelések szerint két lefejtőállást üzemen kívül helyeznek, két másik állást korszerűsítenek.

A fejlesztéshez kapcsolódó biztonsági jelentés ügyfélfogadási időben megtekinthető Füle Regina közbiztonsági referensnél (is) a polgármesteri hivatal 210. szobájában. Az írásbeli észrevételeket július 19-ig lehet beadni a város jegyzőjének. A fejlesztési elképzelésekről közmeghallgatást tartanak július 26-án délután fél öttől a városháza földszinti házasságkötő termében.

A cég által közzétett hirdetményt egy, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 2011. évi vonatkozó kormányrendelet alapján adta közre a város keleti végén működő Zoltek Zrt. Erre minden felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem kötelezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!