önkéntesség

2017.12.10. 06:51

Az Aputestek voltak a díjátadó sztárjai

Az önkéntesség világnapján adta át a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az önkéntes díjakat a tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

Szűr Annamária

sdr

A világnap alkalmából rendezett ünnepségen színültig telt a központ nagyterme a meghívott vendégekkel, akiket köszöntve Bereznai Csaba kiemelte: sok nagyszerű közösség működik megyénkben, és nagyon sokan érdemesek a díjazásra is.

Mint megtudtuk, az idén az interneten is lehetett jelölni önkénteseket, és a bíráló bizottságnak nagyon nehéz is volt dönteni.

Az Év Önkéntese elismerést Lamatsch János, a Komárom-Esztergom Megyei Sprint Futóklub elnöke vette át Bencsik János országgyűlési képviselőtől. Méltatásában elhangzott, hogy az egyesület vezetését is felvállalta, fotókat készít, dokumentál, méghozzá sugárzó emberszeretettel, immáron három évtizede. Igazi szíve, motorja az egyesületnek.

Petzke Ferenc, Esztergályos Zsolt, dr. Lőke János és Lamatsch János a díjátadón

Az Év Önkéntes programja címet a TUnderground Club " target="_blank" rel="noopener">Aputestek – jótékonysági naptárakciója érdemelte ki. A díjat Turainé John Katalin, tatabányai alpolgármester adta át Esztergályos Zsoltnak, a közösség vezetőjének, aztán közös fotóra (nagyképünk) is összehívta a naptárban pózolókat, akik maguk is megjelentek az eseményen. Mint felidézték az eseményen, a baráti társaság polgárpukkasztó heccnek indult ötlete igazi jótékonysági mozgalommá nőtte ki magát (sőt, a napokban megjelent az Anyutest-naptár is, amellyel a Szent Borbála Kórház koraszülöttosztályát támogatják).

A tatabányai közösség sokadik karitatív akciója volt a naptár egyébként. Tagjai csupa szív és cselekvő emberek, akik egymásba kapaszkodva, vállt vállnak vetve nyújtanak segítséget.

Az Év Önkéntes Szervezetének a Szent Borbála Kórházat választották, amely számos önkéntest fogad rendszeresen. A díjat Lőke János főigazgató, valamint az önkéntesek koordinátorai, dr. Molnár Mihályné és Kálmánné Marosán Borbála vette át Bereznai Csabától, Tatabánya alpolgármesterétől.

A díjazott Lamatsch János és díjazottak képviselői egy közös fotóra is összeállítak
Fotós: Szűr A.

A negyedik kategória díját Michl József, Tata polgármestere adta át Az Év Jótevőjének, a Tatai Televízió közösségének. A díjat Petzke Ferenc vette át, elismerésül a médium elkötelezettségéért a civil, önkéntes programok propagálásáért.

A Kemma.hu stábja élőben közvetített a díjátadóról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!