Ácsteszér

2021.07.04. 17:00

Nyolcszemélyes kisbuszt kapott a falu

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, 2020-as pályázaton nyert a község önkormányzata falubuszt.

R. V.

A várva várt, nyolcszemélyes Mercedes Vito kisbusz nemrégiben érkezett meg és áll azóta is mindenben a falu rendelkezésére.

A pályázat célja az, hogy a kis lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését vagy a szolgálat létrehozását magas komfortszínvonalú, alacsony káros­anyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa. A kiírásban rendelkezésre álló hárommilliárd forintból Ácsteszér önkormányzata csaknem 15 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból vásárolta a járművet.

Vuts Norbert polgármester elárulta, a sötét színű kisbusz mindenben a falu lakosságát fogja szolgálni, így használható lesz majd többek között óvodai és iskolai kirándulásokra, sporteseményekre történő szállításra, nyugdíjasklub által szervezett események megvalósításához is – a köztes időben pedig a községháza előtt lévő parkolóban várja következő feladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!