testületi ülés

2017.12.07. 10:18

Adót nem emelnek, közterületeket neveznek át Bábolnán

A gyermek- és ifjúsági önkormányzat is letette az esküjét.

H. D.

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Bábolnai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat nemrégiben megválasztott grémiuma számára a legutóbbi testületi ülés. A demokráciát gyakorló fiatalok ugyanis ekkor tették le ünnepélyesen esküjüket a felnőttapparátus előtt. Az eskütételt követően hivatalosan is munkába állhat a „nagyok mintájára működő szervezet” ifjú közössége, élükön Török Márton GYÖK-polgármesterrel.

Az eskütételt követően indította napirendi pontjait a városi képviselő-testület. Elsőként a Bábolnai Általános Iskola megbízott igazgatójának, Bajcsainé Hajagos Ildikónak az intézményvezetői pályázatát véleményezték, azután a pénzügyi és településfejlesztési bizottság ülésén felmerült témákkal foglalkoztak.

Szóba kerültek a 2018. évi fejlesztési és felújítási célok. Fontos téma volt a Kőrisfa utcában közművesítendő tíz telek ügye. Csatorna- és ivóvízellátásra vonatkozó tervezési árajánlatot fogadtak el. Reményeik szerint már a jövő év elején megkezdődhet a kivitelezés.

Nem változnak a helyi adók, erről is ellenszavazat nélkül döntöttek. Elfogadták a Bábolnai Közös Önkormányzati Hivatal tavalyi munkájáról szóló beszámolót és a pályázatokat összegző tájékoztatót is. Jogszabályi előírás alapján mérte fel a hivatal az intézmények általános energetikai állapotát. A cél ezzel a racionális megtakarítás.

Az ülésen elfogadott összegzésből kiderül, hogy Bábolna esetében az intézmények jó épületben vannak, köszönhető ez a korábban megvalósult felújításoknak. Közterület, középület elnevezése is terítékre került. Az IKR-ház melletti parkot ’56-os emlékparknak nevezték el, a kisiskolát pedig közösségi házként említik a jövőben. Legközelebb december 14-én ülnek tárgyalóasztalhoz a bábolnai képviselők.

Címkék#bábolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!