fejlesztés

2018.03.30. 12:12

Megújult az Újvárosi Segítő Szolgálat épülete

Befejeződött az idősek javát szolgáló fejlesztés az Újvárosi Segítő Szolgálatnál. A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények egysége csaknem 64 millió forintnyi uniós támogatásnak köszönhetően újult meg.

Veizer Tamás

Somlói-Nagy Renáta az új szolgáltatásokat mutatta be

Fotó: Mazán Tibor

A projekt kiemelt célja az volt, hogy az épület energetikai korszerűsítésével és rendbetételével, az új eszközök és bútorok beszerzésével modernebb munkakörülményeket biztosítson az önkormányzat a dolgozóknak és kulturáltabb feltételeket teremtsen a szolgáltatásokat igénybe vevők részére.

A beruházás részeként kicserélték az elöregedett ajtókat, ablakokat, radiátorokat. A teljes fűtési hálózat megújult, a padló új burkolatot kapott, korszerűbb lett a konyha is. Akadálymentessé varázsolták a mosdókat, az épület könnyebb és biztonságosabb megközelíthetősége érdekében új rámpa épült.

Új eszközökkel is gazdagodik majd az intézmény, amelyek beszerzése folyamatban van. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után például kényelmes fotelek, étkezőasztalok és irodabútorok érkeznek majd.

Somlói-Nagy Renáta az új szolgáltatásokat mutatta be
Fotó: Mazán Tibor

A sajtótájékoztatón Mecsei Ilona, az ESZI vezetője felvázolta azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az intézmény 60 „lakója” hamarosan ismét igénybe vehet. Az Újvárosi Segítő Szolgálat az általa vállalt étkeztetést, házi segítségnyújtást, valamint az idősek nappali ellátását, a projektnek hála, még magasabb színvonalon tudja majd ellátni ezentúl. Somlói-Nagy Renáta intézményvezető pedig bemutatta a segítő szolgálatot, ahol az idős emberek nappali foglalkoztatását szervezik.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!