csak a zene

2018.01.26. 07:07

A könnyűzenét is felkarolják Tatán

Regionális Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központot alakítanak ki Tatán, a volt piarista rendház épületében.

Petrik József

Fotó: Hagymási Bence

A centrum létrehozására Tata nyert pályázati forrást. A projekt szakmai megvalósítása, a 25 éve a könnyűzenei tehetségkutatásban tevékenykedő, Peron Music Alapítvány közreműködésével, szakmai irányításával történik. A januárban induló projektet az alapítvány elnöke, Pap Tibor mutatta be.

A tizenkét önálló helyiség kialakítására 800 négyzetmétert használhat fel a bázis. A központ kialakítása magában foglal felújítást, állagmegóvást, valamint eszközbeszerzést és -fejlesztést. A beruházás során egyebek mellett hangstúdiót alakítanak ki, továbbá egy 80 férőhelyes koncerttermet is.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője jó döntésnek nevezte a város ilyen irányú elköteleződést. Megjegyezte: a központ jelentőségét az adja, hogy a tehetségeket, a kreativitást intézményesült formában karolja fel. Michl József polgármester pedig azt emelt ki, hogy a népzenének és a komolyzenei képzésnek jelentős hagyományai vannak Tatán. Most tovább szélesedik ez a zenei művészeti kör azzal, hogy a könnyűzenei oktatás is gyökeret ver a városban.

A projektben az épületszárny felújítására 70–80 millió forint fordítható, a felszerelésekre, illetve a „letelepedésre” 30 millió jut az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásából.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában